Această plantă produce oxigen și e bine să o ai în casă. I se mai spune și ”Trunchiul fericirii” și îți oferă un somn mai liniștit, iar pe lângă asta, te poate ajuta să ai o stare cât se poate de bună.
Avem o mulțime de plante benefice pentru sănătatea noastră. Unele dintre ele produc mai mult oxigen, iar altele reușesc să ne calmeze și să ne ofere o stare de bine când le avem prin preajmă.
Mai sunt și plante despre care se spune că atrag norocul și prosperitatea în casă. De cealaltă parte, altele pot să creeze neplăceri și ne dau o stare de amețeală și nu numai.
Tocmai din acest motiv, este bine să știi ce plante ai în casă. Această plantă care produce oxigen, spre exemplu, e considerată o minune a naturii. I se mai spune și ”Trunchiul fericirii”, iar pe lângă alte avantaje pe care le are, îți oferă și un somn mai liniștit.
Cum arată această plantă care produce oxigen și de ce e bine să o ai în casă? Trunchiul Fericirii, cunoscut și sub numele de Dracaena fragrans, sau Marginata e o plantă cu adevărat spectaculoasă, relatează verdena.ro.
De altfel, este una dintre cele mai populare din genul dracaena. De ce această plantă produce mult oxigen și ce are atât de special? În primul rând ea se caracterizează prin niște frunze suple, predominant verzi.
Multe dintre frunze au o margine roșie fină, pe lungime. Ele se formează în vârful tulpinilor verticale. Iar de aici și aspectul plantei care poate părea ceva mai ciudat la prima vedere.
Dacă ai această plantă în casă, este bine să știi cât de eficientă este. Datorită faptului că produce oxigen în cantități mari, ea combate diferiți poluanți precum xelenul sau tricloretilena.
Planta crește lent și de asemenea, arată destul de interesant. Totodată, nu necesită multă îngrijire. Ea trebuie udată mai mult vara și mai puțin iarna. Totodată, e recomandat să îi stropim frunzele cu apă pentru a menține un nivel ridicat de umiditate.
Acest lucru ține de asemenea și praful departe de frunze. Ea poate fi replantată în fiecare primăvară, la fiecare doi ani și trebuie să fie menținută la temperaturi de peste 10°C iarna.