Life

Planta pe care nu trebuie să o aveți în casă dacă dețineți animale de companie. Sub nicio formă nu trebuie să vă lăsați pisica sau cățelul în apropierea ei

Planta din casă care nu este benefică animalelor de companie. Nu lăsați pisica sau cățelul în apropierea ei. Cum le dăunează. Ați face bine să o scoateți din locuință.
04.02.2024 | 16:00
Planta pe care nu trebuie sa o aveti in casa daca detineti animale de companie Sub nicio forma nu trebuie sa va lasati pisica sau catelul in apropierea ei
Despre ce plantă este vorba. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Planta pe care niciodată să nu o mai țineți în casă dacă aveți animale de companie. Pisicile sau cățeii vor fi afectați dacă vor lua contact cu ea, fiindcă este toxică. Asta în pofida frumuseții, aspect pentru care este și foarte renumită.

Planta pe care nu trebuie să o țineți în casă. Este toxică animalelor de companie

Este binecunoscut faptul că animalele de companie au tendința de a se apropia de florile din casă, de la fereastră sau din grădină. Pisicile în special iau mai mult contact cu ele și le mușcă, spre neplăcerea stăpânilor lor. Oricât ar părea de amuzant, uneori, sunt plante care le pot dăuna felinelor sau patrupezilor.

ADVERTISEMENT

Caladiu este o floare care atrage atenția oricui datorită frunzelor verzi pe care le are, mari și a unei culori roșiatice spre centru. Se cultivă destul de dificil și poate fi un element decorativ frumos pentru casă. Însă, altfel stau lucrurile dacă ești posesor al unor animale de companie.

Cunoscută și sub numele de Corazon de Jesus sau Paleta de pictor, caladiul poate crește până la o înălțime de 40, 90 de centimetri. Frunzele provin din tuberculi și au diferite culori: roșu, alb sau purpuriu. Aflați, de asemenea, că este necesar să fertilizați planta de două ori pe lună.

ADVERTISEMENT

Din când, în când, trebuie să o udați pentru a se dezvolta spectaculos. Nu exagerați cu cantitatea de apă, verificând de fiecare dată dacă are deja solul umed. Ce puteți face într-un astfel de caz? Puneți pahare de apă în jurul sau un umidificator, pentru a-i asigura un mediu umed.

Caladiul are nevoie de o valoare termică peste 18 grade Celsius, iar mai mult decât atât îi dăunează. Nu o așezați acolo unde este frig. În asemenea condiții nu rezistă deloc și va ceda. De altfel, aflați și că nu este singura plantă care poate fi otrăvitoare pisicilor și câinilor.

ADVERTISEMENT

Alte plante otrăvitoare pentru câini și pisici

Pisicile și câinii sunt animale de companie foarte vulnerabile, deși de multe ori par că rezistă fără nicio problemă în calea multor obstacole. În afară de caladiu, alte plante otrăvitoare pentru ele sunt: mușcata, crinul, aloe vera, iedera, crinul oriental, Pasărea Paradisului sau eucaliptul.

Totodată, evitați să alimentați pisicile și animalele cu anumite fructe, precum mărul, mai ales cu semințele acestuia, cu cireșe și sâmburii lor sau cu caise și miezul lor. Mai mult decât atât, chiar dacă este benefică omului, ceapa reprezintă un rival pentru animalele de companie.

ADVERTISEMENT

Pentru orice eventualitate, legată de starea lor de sănătate, animalele de companie trebuie duse la un medic veterinar. Acesta le va examina și vă va îndruma cum să procedați mai departe. Este posibil și să vă prescrie un medicament.

ADVERTISEMENT
Tags: