Life

Planta minune care te scapă de tuse. Lidia Fecioru spune că e un leac al naturii

Lidia Fecioru a vorbit despre planta minune care te scapă de tuse. O găsești ușor și are beneficii de-a dreptul uimitoare.
13.04.2024 | 19:30
Planta minune care te scapa de tuse Lidia Fecioru spune ca e un leac al naturii
Planta minune care te scapă de tuse. Sursă foto: Pinterest, captură video / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru spune că planta minune care te scapă de tuse există. O găsești foarte ușor, în special în această perioadă, iar beneficiile pe care le are pentru organism sunt unele de-a dreptul uimitoare.

Planta minune care te scapă de tuse

Există o mulțime de plante care au beneficii uimitoare atât pentru pielea, cât și pentru organismul nostru. Este important însă să știm cum le alegem, dar și care sunt proprietățile lor.

ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru, spre exemplu, a prezentat planta care te scapă de tuse. E considerată ca fiind un leac al naturii și se pare că poate să trateze mai multe probleme de sănătate printre care și bronșita ori hipertensiunea.

Important este cum o folosim, dar și cât de des. În primul rând planta trebuie consumată sub formă de ceai. E bine să urmăm toți pașii, astfel încât să obținem la final o băutură eficientă.

ADVERTISEMENT

Care este, deci planta, care te scapă de tuse? Podbal. Poate nu ai mai auzit pân acum de ea, însă o găsești foarte ușor. Lidia Fecioru spune că florile plantei pot fi culese în lunile aprilie și mai, iar frunzele ei în iunie.

Cum se prepară ceaiul de podbal

Ca să scăpăm de tuse însă, vom avea nevoie de florile plantei. Acestea au un efect antiseptic și antibacterian. De asemenea, sunt recomandate inclusiv persoanelor care se confruntă cu hipertensiune.

ADVERTISEMENT

“Florile de podbal sunt foarte bune pentru cei care au bronșită, care nu scapă de tuse în urma răcelii sau care se confruntă cu hipertensiune. De asemenea, este un foarte bun antiseptic și antibacterian. Florile se culeg în lunile aprilie și mai, iar frunzele în iunie. Se usucă separat”, a spus bionergoterapeutul.

Cum se face ceaiul de podbal? Se amestecă o lingură de plante cu apă fierbinte. De asemenea, Lidia Fecioru spune că ceaiul trebuie băut de trei ori pe zi, pentru un efect optim. Există însă și anumite contraindicații. Femeile care alăptează, spre exemplu, nu trebuie să consume acest și ceai și nici persoanele care au probleme cu ficatul.

ADVERTISEMENT

„Rețeta este simplă, o lingură de plante la un pahar de 200 de grame de apă fierbinte. Se bea câte 100 de grame de trei ori pe zi. Este interzis femeilor care alăptează și persoanelor cu probleme la ficat“, a mai spus Lidia Fecioru, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT