Life

Planta pe care trebuie neapărat să o ai în casă de Crăciun. Îți aduce noroc și prosperitate

Planta pe care trebuie neapărat să o ai în casă de Crăciun. Se spune că aceasta poate să îți aducă noroc și prosperitate.
15.12.2023 | 17:41
Planta pe care trebuie neaparat sa o ai in casa de Craciun Iti aduce noroc si prosperitate
Planta pe care trebuie neapărat să o ai în casă de Crăciun. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Planta pe care trebuie neapărat să o ai în casă de Crăciun. Aceasta poate să îți aducă noroc și prosperitate.

Planta pe care trebuie neapărat să o ai în casă de Crăciun

Există o plantă despre care se spune că trebuie să o ai în casă de Crăciun. Se spune despre ea că aduce prosperitate și belșug, așa că trebuie să o ai în casă de sărbători.

ADVERTISEMENT

După cum îi spune și numele, planta pe care trebuie să o ai în casă de Crăciun este chiar Crăciunița. Legenda acestei flori este din Mexic, cu o fetiță săracă pe nume Pepita.

Pepita nu avea un dar să ofere pruncului Iisus în noaptea de Crăciun. Înduioșat de lipsa de cadouri, un înger i-a sugerat să strângă câteva buruieni uscate și să le aducă la iesle ca ofrandă.

ADVERTISEMENT

Cu inima deschisă, Pepita a strâns buruienile și le-a așezat la picioarele pruncului Isus. În acel moment, buruienile s-au transformat miraculos într-o floare frumoasă, de un roșu intens – Crăciunița.

Oamenii prezenți la acest lucru au spus că este vorba de un miracol. De atunci, Crăciunița a fost numită și floarea nopții sfinte.

ADVERTISEMENT

Ce alte semnificații ar mai avea Crăciunița

Crăciunița este adesea asociată cu Steaua de la Betleem datorită formei sale caracteristice, care amintește de o stea. Florile de crăciuniță au petale dispuse într-un mod care sugerează forma unei stele, iar această caracteristică a făcut-o să devină un simbol popular al sezonului de Crăciun.

Asocierea cu Steaua de la Betleem are o semnificație simbolică puternică în contextul creștin, deoarece Steaua de la Betleem a ghidat potrivit tradiției Magii spre locul nașterii lui Iisus.

ADVERTISEMENT

Astfel, Crăciunița devine un simbol al ghidării, luminii și speranței în timpul sărbătorilor de iarnă.

Culoarea roșie este asemănată cu sângele lui Iisus Hristos, iar cele albe cu puritatea acestuia, de prunc.

ADVERTISEMENT