Life

Luptă totală pentru titlul de cel mai bun cozonac de Crăciun. De unde îl poți cumpără. Un producător a creat o rețetă inedită

De unde poți cumpăra cel mai bun cozonac de pus pe masa de Crăciun. Rețeta care face furori a fost patentată de un român
15.12.2023 | 17:20
Lupta totala pentru titlul de cel mai bun cozonac de Craciun De unde il poti cumpara Un producator a creat o reteta inedita
De unde poți cumpăra cei mai buni cozonaci de Crăciun Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Ca în fiecare an, nu există masă de Crăciun fără cel puțin un cozonac. De obicei, gospodinele sunt cele care prepară desertul pufos și delicios după diverse rețete. Însă, nu toată lumea are timp de stat în bucătărie, așa că mulți se îndreaptă către cozonacii din comerț.

Cozonacul de vin ars, un adevărat deliciu pe masa de Crăciun

În perioada Crăciunului, cozonacul este unul dintre cele mai consumate deserturi. Rețeta lui este una extrem de versatilă, astfel că gospodinele pot jongla cu fel de fel de ingrediente.

ADVERTISEMENT

Mai nou, în comerț a început o adevărată bătălie pentru cel mai bun cozonac. Vorbim de acel desert care să redea cel mai bine gustul celui preparat în casă, așa că provocarea nu este deloc una ușoară.

Dată fiind cererea marea de cozonaci din comerț, rețeta lor nu este deloc asemănătoare cu cea de acasă. Însă, proprietarul unui magazin online s-a aventurat. Acesta a acceptat provocarea de produce cei mai buni cozonaci în cantitate industrială.

ADVERTISEMENT

Bogdan Ovidiu, proprietarul magazinului Azaria spune că produce un cozonac după o rețetă proprie. Are atât de multă încredere în ea, încât știe că nu va da greș și că nimeni nu va regreta dacă va cumpăra de la el.

Cum se prepară desertul minune

Cei care vor să regăsească gustul cozonacului de acasă, trebuie să știe că rețeta după care se ghidează Bogdan Ovidiu este unică. Acesta a patentat rețeta de ”cozonac vinars” care nu mai este produs de nimeni de la noi.

ADVERTISEMENT

Acest cozonac este recunoscut ca fiind unul greu de tăiat. Din cauza faptului că se folosesc ingrediente naturale, acesta se rupe în fâșii, ceea ce înseamnă că pofticioșii îl pot mânca mai bine cu mâna.

”Mulți clienți m-au sunat prima dată cu scepticism. Drept urmare cumpărau câte un cozonac de probă, dar după aceea se reîntorceau și spunea că s-au convins și vor mai multe bucăți”, a spus Bogdan Ovidiu, potrivit wall-street.ro.

ADVERTISEMENT

Umplutura este și ea una delicioasă. Spre deosebire de cozonacii din comerț, ”cozonacul de vin ars” are umplutură din plin. Rețeta se bazează pe aluat umezit cu vin ars, ceea ce îl face un cozonac inedit.

Pentru că se folosesc numai ingrediente naturale, termenul lui de valabilitate este unul foarte mic. Spre deosebire de alți cozonaci, cozonacul de vin ars poate fi consumat în maxim o lună.

ADVERTISEMENT