Life

Planta pe care trebuie s-o aibă în grădină toți românii care stau la curte. Puțini știu cât de importantă este

Planta pe care toți românii care locuiesc la curte e bine să o aibă în grădină. Este o floare cunoscută, dar nu mulți știu despre beneficiile ei.
27.10.2023 | 13:20
Planta pe care trebuie so aiba in gradina toti romanii care stau la curte Putini stiu cat de importanta este
Ce plantă e bine să ai în grădină. Sursa foto: Freepik/aopsan
ADVERTISEMENT

Planta pe care românii care locuiesc la curte trebuie să o aibă neapărat în grădină. Este vorba despre o floare foarte importantă, cu un aspect plăcut, folosită pentru buchete și decorațiuni.

Planta pe care trebuie s-o aibă în grădină toți românii care stau la curte

Cei care au grădină trebuie să știe că sunt câteva plante pe care este bine să le aibă, deoarece pot fi de ajutor din mai multe puncte de vedere. De exemplu, unele flori, în afară de faptul că arată bine și îți fac grădina mai frumoasă, îți pot oferi o energie pozitivă în gospodărie.

ADVERTISEMENT

O plantă pe care e bine să o plantezi în grădină este bujorul. Pe lângă faptul că este superbă, cu un aspect plăcut, cu un miros delicat, această floare are mai multe culori. De exemplu, există bujor albastru, roz, roșu, violet, alb sau galben, dar și alte culori.

La noi în țară, bujorul este o plantă protejată prin lege. Este o floare întâlnită în pădurile de câmpie sau la marginea lor, în Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei.

ADVERTISEMENT

Nu este o plantă pretențioasă, ba chiar este destul de ușor de îngrijit. Floarea trebuie udată frecvent mai ales în lunile de vară, atunci când își formează mugurii pentru anul viitor.

Bujorul înflorește începând cu primăvara târzie până la începutul verii. Floarea este foarte apreciată în Asia, în special în China și Japonia, fiind cultivată de mii de ani.

ADVERTISEMENT

Este o floare care te ajută pe mai multe planuri. Planta simbolizează prosperitatea, bogăția și norocul, mai ales în țările asiatice.  Acesta e doar unul dintre motivele pentru care e bine să o ai în grădină.

Totodată, bujorul este o floare benefică deoarece atrage romantismul și ajută la menținerea unei căsnicii fericite. Tocmai de aceea, planta este adesea folosită la nunți, în buchetele mireselor, alături de alte flori.

ADVERTISEMENT

În arta Feng Shui, se spune că bujorii roz aduc armonie în cuplu, așa că este bine să fie folosiți pentru a decora dormitorul. Din moment ce planta are o semnificație romantică, este potrivită pentru a o dărui persoanei iubite.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu,...
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu, vocea de la „Europa Liberă”. (2)
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși