Life

Ce trebuie să ştie neapărat toți românii care stau la curte. Cum să-ţi pregăteşti grădina pentru iarnă

Cum să-ți pregătești grădina pentru iarnă. Sfaturile prețioase care le vor fi de folos tuturor oamenilor care stau la curte.
25.10.2023 | 16:07
Ce trebuie sa stie neaparat toti romanii care stau la curte Cum sati pregatesti gradina pentru iarna
Sfaturi utile pentru românii care stau la curte și vor s-și pregătească grădina pentru iarnă. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iarna este chiar după colț, iar acesta este momentul perfect ca cei care stau la curte să-și aranjeze grădina. Dacă este bine îngrijită, se va păstra pe parcursul sezonului rece, iar la primăvară va renaște și va fi chiar mai frumoasă.

Cum să-ți pregătești grădina pentru iarnă

Românii care stau la curte țin foarte mult la grădinile lor, așa că încearcă să le îngrijească cât mai bine. Venirea iernii este, însă, un moment de cumpănă pentru flori și fructe, care au de suferit.

ADVERTISEMENT

Dar dacă sunt tratate cum trebuie, acestea ar putea rezista în fața frigului. Astfel că, primul pas crucial atunci când îți pregătești grădina pentru iarnă este protejarea plantelor sensibile, precum trandafirii, plantele exotice și cele din ghivece.

Pentru a preveni înghețul, acestea trebuie să fie acoperite cu un material textil special sau cu o folie de plastic. Dacă este posibil, este bine să fie adunate în spații acoperite, mai calde. Și, totodată, aplicarea unui strat de mulci lângă rădăcini este foarte utilă.

ADVERTISEMENT

Arborii și arbuștii trebuie să fie pregătiți corespunzător. Specialiștii recomandă eliminarea ramurilor uscate sau deteriorate, pentru a evita riscul ruperii sub greutatea zăpezii. Astfel, grădina va fi în siguranță pe timp de iarnă.

La fel se procedează și cu frunzele și ramurile în exces. Iar la baza pomilor se aplică un strat generos de îngrășământ pe bază de azot pentru a hrăni rădăcinile în perioada sezonului rece.

ADVERTISEMENT

Cum trebuie îngrijit gazonul

Când vine vorba despre modul corect de a îngriji grădina în perioada de iarnă, atenția se îndreaptă și către sol și gazon. Acestea necesită, de asemenea, o grijă deosebită atunci când temperaturile scad.

Înainte de instalare frigului, grădina se curăță de frunzele căzute care riscă să sufoce gazonul și plantele. Solul trebuie să fie aerisit pentru ca rădăcinile să poată respira și să primească oxigen.

ADVERTISEMENT

Se recomandă și aplicarea unui îngrășământ cu eliberare treptată care să asigure hrănirea pământului din grădina pe timp de iarnă, scrie fainsisimplu.ro.  În acest mod, primăvara va veni cu recompense și rezultate spectaculoase.

ADVERTISEMENT
Tags: