Care sunt plantele ce înfloresc tot anul. Grădina ta va fi una spectaculoasă dacă le plantezi. Nu sunt pretențioase și trebuie doar să ții cont de câteva sfaturi pentru ca florile să reziste.
Grădina ta poate fi completată perfect de florile perene, care înfloresc pe tot parcursul verii. Printre astfel de flori există multe care nu sunt foarte pretențioase și preferate de cei mai mulți grădinari.
Printre florile perene ce numără anemonele japoneze, echinaceea, sipica, albăstrea, rudbeckia, salvia, astilbe, sedum și crizantema. Cele mai apreciate flori de către grădinari sunt cele de talie mică.
De exemplu, armeria poate atinge doar 10 cm înălțime, are tulpini subțiri și e o plantă îngustă, erbacee, care are tulpini subțiri. Înflorește de primăvara până toamna, iar florile pot fi albe sau roz.
Florile perene de talie medie, care au de la 30 până la 80 cm, sunt și ele căutate. Printre ele se numără salvia, care are și o aromă plăcută, iar înălțimea este de 40 – 50 cm.
Sunt preferate și florile de talie mare, cum ar fi astilba, care nu e deloc pretențioasă. Se caracterizează prin înflorire îndelungată și au inflorescențe viu colorate.
Cunoscută pentru proprietățile medicinale, echinaceea înflorește pe tot parcursul verii. Va continua să înflorească dacă toamna este caldă, notează casasidesign.ro.
Deși nu sunt flori pretențioase, trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru a le îngriji corect. Solul trebuie afânat, iar plantele se udă în mod corespunzător, ținând cont de nevoi.
Plantele trebuie udate în mod abundent atunci când sunt în stadiul formării mugurilor, în zilele calde și în perioada în care înfloresc. Apa trebuie să fie, de asemenea, caldă.
Primăvara, după ce se topește zăpada, trebuie aplicat primul îngrășământ. Se aplică apoi la începutul și la sfârșitul înfloririi. Compușii organici sunt preferați primăvara, în timp ce vara e bine să utilizezi minerale.
Și aceste flori necesită pregătire înainte de sezonul rece. Mai exact, trebuie să tai plantele cu atenție, de jos, și să îndepărtezi complet vârfurile uscate, care pot atrage rozătoare, dar și alți dăunători.
Nu trebuie să pregătești răsaduri în fiecare an pentru florile perene, pentru că cele mai multe supraviețuiesc sezonului rece. De cele mai multe ori, nu este nevoie nici să execuți săpături în prealabil.
De asemenea, nu e nevoie nici de vreme caldă, deoarece perenele pot rezista atunci când temperaturile de afară sunt mai scăzute. Au o perioadă mai lungă de înflorire datorită faptului că rizomii plantelor se grăbesc pentru următoarea perioadă de înflorire, toamna.
De altfel, nu e necesar nici să muți regulat aceste flori, pentru că pot rezista timp de 2 – 5 ani în același loc. Poți economisi mulți bani pentru că nu e nevoie să cumperi semințe și răsaduri proaspete, ci să dai răsaduri tinere odată cu creșterea florilor.