Life

Plantele pe care să nu le ții niciodată în casă. Se spune că aduc ghinion și atrag energia negativă către familie

Plantele pe care să nu le ții niciodată în casă. Aduc ghinion și se spună că atrag energiile negative către familie, cu toate că sunt frumoase.
23.03.2024 | 09:30
Plantele pe care sa nu le tii niciodata in casa Se spune ca aduc ghinion si atrag energia negativa catre familie
Plantele pe care să nu le ții niciodată în casă. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Plantele pe care să nu le ții niciodată în casă. Au un aspect frumos, dar sunt aducătoare de ghinion și atrag energiile negative. Ar fi bine să le eviți dacă vrei să ai parte de un mediu armonios și pozitiv.

Plantele pe care să nu le ții niciodată în casă

Se spune că anumite plante sunt aducătoare de ghinion și energie negativă în viața și în casele oamenilor. Este și cazul garoafelor roșii, care, deși sunt frumoase, sunt asociate cu funeraliile și doliul.

ADVERTISEMENT

Din aceeași categorie fac parte și calele, despre care se consideră că aduc necazuri atunci când sunt ținute în locuință. Pe de alte parte, aceste flori au în compoziție oxalat de calciu, o substanță toxică periculoasă.

Alte plante pe care să nu le ții în casă sunt hortensiile, pentru că vorbim despre arbuști acidofili, au nevoie de un substrat și apă de irigare cu un pH scăzut, între 4 și 6. Totodată, reprezintă singurătatea.

ADVERTISEMENT

Leandrul este și el extrem de toxic și se numără printre plantele interzise în interior. Specialiștii Feng Shui îl consideră aducător de ghinion, iar dacă florile sau frunzele sunt ingerate, poate provoca decesul.

Plantele nerecomandate în locuință

Monstera, o plantă ce ajunge la dimensiuni impresionante, este răspândită în grădini și locuințe. Dar este considerată o sursă de energie negativă și de evitat, mai ales în cazul celor cu copii sau animale de companie.

ADVERTISEMENT

Plantele de bumbac sunt pe lista celor interzise. Acestea au boabe despre care se crede că sfâșie pielea. În plus, cele artificiale sunt greu de curățat și pot aduna cantități mari de praf.

Specialiștii Feng Shui le consideră ghinioniste și spun despre ele că emană o energie neplăcută, ceea ce înseamnă că locul lor nu este, nici pe departe, în interiorul locuințelor.

ADVERTISEMENT

Printre plantele pe care să nu le ții în interior se regăsesc, în general, toate cele artificiale. Ele nu joacă un rol important în consolidarea echilibrului natural din atmosferă, cum se întâmplă în cazul celor verzi, notează capital.ro. 

ADVERTISEMENT