Life

Plantele pe care trebuie să le muți din curte sau de pe casa scării în casă în noiembrie. Lista completă a unui florar cu experiență

Plantele care trebuie mutate din curte sau de pe casa scării în casă în noiembrie. Un florar cu experiență a făcut lista completă.
01.11.2023 | 18:11
Plantele pe care trebuie sa le muti din curte sau de pe casa scarii in casa in noiembrie Lista completa a unui florar cu experienta
Plantele pe care trebuie să le muți în casă în noiembrie. Sursa foto: Unsplash/Vitor Paladini
ADVERTISEMENT

Un florar a enumerat plantele pe care trebuie să le muți din curte sau de pe casa scării în luna noiembrie. Trebuie protejate de temperaturile scăzute, așa că e bine să le ții în interior.

Plantele pe care ar trebui să le muți din curte sau de pe casa scării în casă în noiembrie

Sezonul rece se apropie, iar vremea din noiembrie este destul de rece pentru anumite plante, care nu ar trebui să rămână afară. În cazul în care acestea sunt în grădină sau pe casa scării, trebuie neapărat să le adăpostești cât de curând.

ADVERTISEMENT

Plantele de citrice, de exemplu, cum ar fi lămâiul sau portocalul, trebuie mutate într-un mediu protejat atunci când temperaturile de afară încep să scadă, așa cum se întâmplă în noiembrie.

După ce apare primul îngheț, daliile trebuie mutate imediat în interior. Înainte să le duci în casă, tuberculii trebuie îndepărtați și lăsați să se usuce timp de câteva săptămâni. După aceea, se depozitează într-un loc uscat și răcoros, unde vor rămâne în perioada iernii.

ADVERTISEMENT

O altă plantă care are nevoie de protecție iarna este begonia. Aceasta produce flori superbe, dar trebuie protejată de frig atunci când începe să fie frig afară.

Tulpinile acestei flori trebuie tăiate, în noiembrie, aproximativ 5 centimetri. În acest fel, planta se va menține sănătoasă. Tuberculii trebuie păstrați într-un loc răcoros, ferit de lumină, după ce sunt lăsați să se usuce la temperatura camerei.

ADVERTISEMENT

Crinii Canna sunt plante tropicale, sensibile la schimbările de temperatură, astfel că rezistă destul de greu la frig. În noiembrie, trebuie aplicat un strat de vată în jurul rădăcinilor astfel încât să le protejezi de vremea rece.

Trandafirii în ghivece nu trebuie să stea pe casa scării în timpul sezonului rece. Sunt flori care necesită protecție în perioada iernii, așa că le poți muta într-un loc mai cald.

ADVERTISEMENT

Totodată, iasomia de grădină trebuie protejată de frig, așa că e bine să o duci în interior în noiembrie, pentru că temperaturile deja încep să scadă. Nici violetele africane nu suportă frigul, fiind plante de apartament, care trebuie ținute în casă, notează dcnews.ro.

Plantele suculente sunt originare din zone cu climat cald, motiv pentru care e bine să le aduci în casă înainte ca temperaturile de afară să fie prea scăzute, pentru că nu rezistă la vremea rece.

ADVERTISEMENT
Tags: