News

Planul Național de Redresare și Reziliență, discutat în ședință. Klaus Iohannis conduce întâlnirea de la ora 16:00

26.04.2021 | 12:16
Planul National de Redresare si Rezilienta discutat in sedinta Klaus Iohannis conduce intalnirea de la ora 1600
ADVERTISEMENT

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi discutat într-o ședință importantă care va avea loc luni, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis i-a invitat la întrevedere pe premierul Florin Cîțu, dar și pe miniștri Cristian Ghinea și Tanczos Barna.


UPDATE, ora 12:18 / Administrația Prezidențială a anunțat, oficial, că președintele României, Klaus Iohannis va avea, luni, la ora 16,00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

ADVERTISEMENT

Invitații șefului statului sunt: premierul Florin Cîţu, președintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.


Știrea inițială, ora 9:58 / Întâlnirea de la începutul acestei săptămâni a fost convocată în contextul în care PNRR trebuie îmbunătățit, pentru a fi acceptat de Comisia Europeană, iar România să primească cele aproximativ 30 de miliarde de euro disponibile.

ADVERTISEMENT

Recent, Comisia Europeană a trimis o serie de observații și obiecții la schița inițială de proiect, legate de capitole importante precum infrastructură și irigații.

Klaus Iohannis, premierul și o serie de miniștri, ședință despre Planul Național de Redresare și Reziliență

Luni, 26 aprilie, la Palatul Cotroceni, va avea loc o ședință importantă, sub tutela președintelui Klaus Iohannis, cu toți responsabilii care se ocupă de Planul Național de Redresare și Reziliență.

ADVERTISEMENT

Alături de șeful statului, la întâlnire vor mai fi prezenți premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna și miniștrii de resort Cristian Ghinea și Tanczos Barna. Discuțiile au fost convocate în contextul în care planul trebuie îmbunătățit, pentru a fi acceptat de Comisia Europeană.

Săptămâna trecută, preşedintele Iohannis a menţionat că acest plan va fi îmbunătățit şi acceptat de Comisia Europeană. Pe acest subiect, s-a referit, ulterior, şi premierul Florin Cîţu, care a precizat că România se află în negocieri cu Comisia Europeană, pentru acest plan naţional, şi că nu este adevărat că a fost refuzat, ci s-a pus doar în discuţie remodelarea lui.

ADVERTISEMENT

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost adoptat, recent, de Guvern, şi reprezintă un mecanism, în urma căruia României îi va fi alocată o sumă de bani europeni.

Ministrul Ghinea anunță când va depune România PNRR

În acest weekend, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că România va depune PNRR cel târziu în luna mai, cu o întârziere de câteva săptămâni și a precizat că procedura de depunere a PNRR este diferită de cea a celorlalte proiecte europene.

”Noi am început să trimitem componentele extinse încă de acum două luni sub formă de draft, pentru consultări. Deci, de plidă, la o componentă care este foarte avansată, Sănătatea, suntem deja la a treia rundă de primit feed-back din partea Comisiei Europene”, a declarat Cristian Ghinea la Digi24.

ADVERTISEMENT