News

Plecare surpriză din magistratură. De ce iese la pensie judecătorul Cristi Danileț

Judecătorul Cristi Danileț a depus cerere de pensionare la Tribunalul Cluj, instanța unde activează. Magistratul are vârsta de 48 de ani și 25 de ani de activitate
05.01.2024 | 22:47
Plecare surpriza din magistratura De ce iese la pensie judecatorul Cristi Danilet
Judecătorul Cristi Danileț și-a depus cererea de pensionare Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Pe ordinea de zi a ședinței programate pentru săptămâna viitoare a Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este eliberarea din funcție, prin pensionare, a magistratului Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj.

De ce iese la pensie judecătorul Cristi Danileț

”Am depus cererea de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii și sper să fie aprobată, pentru ca apoi președintele României să semneze decretul de eliberare din funcție”, a declarat judecătorul pentru Bihoreanul.

ADVERTISEMENT

Decizia de a părăsi magistratura prin pensionare a fost anunțată de Cristi Danileț și printr-o postare pe pagina personală de Facebook a magistratului de la Tribunalul Cluj.

”Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură.

ADVERTISEMENT

Nu spun ‘STOP!’ celorlalte preocupări ale mele. Voi fi prezent în continuare în spaţiul public pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar.

Mă voi concentra mai mult pe educaţia juridică a oamenilor, pe care am de gând să o extind de la cea pentru copii, de care mă ocup de ani buni, la cea pentru adulţi.

ADVERTISEMENT

Voi continua să pregătesc studenţi, pentru a deveni oameni ai legii mai buni ca mine. Voi dedica mai mult timp familiei, aşa cum merită”, a scris judecătorul în postarea sa.

Judecătorul clujean în vârstă de 48 de ani s-a întors în magistratură în primăvara anului trecut, după ce a câștigat și al treilea proces cu Inspecția Judiciară. Danileț a fost exclus din magistratură de CSM pentru prima oară în decembrie 2021, pentru activitatea sa pe mai multe rețele de socializare.

ADVERTISEMENT

În mai 2022, CSM l-a exclus din magistratură pe Danileț pentru a doua oară, pe motiv că a făcut politică prin participarea la activitatea unor ONG-uri din care făcea parte.

În iulie 2022, a fost exclus pentru a treia oară din magistratură de către CSM, cu majoritate de voturi, pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență. În toate cele trei cazuri, judecătorul Cristi Danileț a câștigat definitiv în instanță.

ADVERTISEMENT