News

PNL: Bucureștiul trebuie scos din mâna „nepricepuților și circarilor politici”. Lucian Bode spune că partidele populiste nu sunt soluția

PNL denunță „nepricepuții și circarii politici” care au condus timp de patru ani Bucureștiul. Lucian Bode: „Răbdarea locuitorilor a ajuns la final”
11.04.2024 | 11:38
PNL Bucurestiul trebuie scos din mana nepriceputilor si circarilor politici Lucian Bode spune ca partidele populiste nu sunt solutia
Lucian Bode spune că Bucureștiul nu trebuie lăsat pe mâna partidelor de conjunctură sau partidelor populiste / Foto: Facebook, Lucian Bode
ADVERTISEMENT

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a declarat, miercuri, la Comitetul de Coordonare al partidului, că Bucureștiul nu trebuie lăsat „pe mâna nepricepuţilor, a circarilor politici, a celor care timp de patru ani mai mult s-au victimizat decât au construit” și că „răbdarea locuitorilor a ajuns la final”.

Lucian Bode: „Capitala nu mai are timp pentru alte bâlbe politice şi administrative”

Lucian Bode, secretarul general al liberalilor, a declarat, miercuri, că PNL trebuie să acționeze pentru salvarea Bucureștiului, iar candidații partidului pentru administrație trebuie să le explice bucureștenilor că soluțiile nu vin de la populiști și de la alcătuiri politice „de conjunctură”.

ADVERTISEMENT

„Capitala României nu mai are timp pentru alte bâlbe politice şi administrative. Capitala are de recuperat o serie de decalaje în multe privinţe şi bucureştenii nu mai pot aştepta, răbdarea lor a ajuns la final. Ne-am asumat candidaturi puternice pentru toate sectoarele şi pentru Primăria Municipiului Bucureşti.

„Soluția nu vine de la partide de conjunctură”

Cu toţii ne dorim să trăim într-un oraş cu adevărat european, iar voi aveţi datoria să le explicaţi cetăţenilor Capitalei că noi avem cei mai buni candidaţi pentru a conduce administraţia Bucureştiului. Explicaţi-le că soluţia nu vine de la partide de conjunctură, cu lideri providenţiali sau de la partidele populiste care se pricep să facă doar gălăgie, dar habar nu au cum să administreze cel mai mare oraş din România”, a declarat Bode.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al PNL a mai spus că Bucureștiul trebuie să fie orașul cel mai dezvoltat din România din punct de vedere economic, dar Capitala trebuie să fie pe primul loc și în privința calității vieții locuitorilor pentru ca aceștia să nu se mai gândească cum să „evadeze” din oraș.

„Nu putem lăsa pe mâna circarilor politici”

„Nu putem lăsa Capitala pe mâna nepricepuţilor sau a circarilor politici, nici pe mâna celor care timp de patru ani mai mult s-au victimizat decât au construit, care au ieşit în evidenţă cu scandaluri şi pasatul responsabilităţii pentru neputinţa lor. Este normal ca Bucureştiul să fie primul ca PIB pe cap de locuitor, dar mă întreb: n-ar trebui să fie primul şi în ceea ce priveşte calitatea vieţii, unde se află Capitala în această privinţă jos, mult prea jos pentru a fi un oraş atractiv?

ADVERTISEMENT

Pe termen lung, provocarea echipei de primari şi consilieri va fi să facem din Capitala ţării un loc în care să-ţi doreşti să trăieşti sănătos şi fără stres generaţie după generaţie, nu să te gândeşti mereu cum să evadezi din Bucureşti”, a spus Bode.

„Pacientul” București e letargic

Lucian Bode a estimat, cu mesaj către medicul Cătălin Cîrstoiu, că „pacientul” București este în stare de letargie și că sunt necesare un „restart” și o „terapie de şoc aplicată cu viziune şi cu multă îndrăzneală”.

ADVERTISEMENT

„Formula actuală a administraţiei Municipiului Bucureşti a eşuat lamentabil, iar pacientul, domnule doctor  este de mult letargic. Este nevoie de o schimbare de strategie, de oameni cu un suflet nou, cu viziuni curajoase, care să valorifice potenţialul Bucureştiului. Creşterea din ultimii ani a Capitalei s-a făcut din inerţie, pe spinarea bucureştenilor şi a investiţiilor lor. (…) Candidaţii Alianţei vin cu acest suflu nou. Sunt oameni potriviţi şi au expertiza necesară pentru a aduce Bucureştiul într-o nouă etapă a dezvoltării”, a spus el.

Administrația Nicușor Dan să plece acasă

Secretarul general al liberalilor a atacat și administrația primarului general Nicușor Dan, spunând că trebuie să „plece acasă” câtă vreme nu le poate asigura bucureștenilor servicii de bază, precum apă caldă și căldură.

„Cei care s-au pierdut pe la Primăria Generală în ultimii ani s-au ascuns în birou şi au dat vina pe greaua moştenire. Rezultatul: un Bucureşti prost administrat. Degradarea calităţii vieţii este evidentă. O administraţie care nu poate asigura nevoile de bază ale cetăţenilor săi – căldură şi apă caldă, în Bucureştiul anului 2024, curăţenie, clădiri sigure sau servicii publice de calitate – este o administraţie care a eşuat şi trebuie să plece acasă”, a mai spus Lucian Bode.

 

 

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor,...
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion