News

PNL și PSD cer demisia imediată a lui Clotilde Armand după decizia ANI: ”Sloganul ‘fără penali în funcții publice’ să fie aplicat”

După decizia ANI (Agenția Națională de Integritate) de incompatibilitate în cazul lui Clotilde Armand, PNL și PSD cer demisia imediată a edilului de la Sectorul 1.
14.03.2023 | 17:36
PNL si PSD cer demisia imediata a lui Clotilde Armand dupa decizia ANI Sloganul fara penali in functii publice sa fie aplicat
Clotilde Armand, atacată de PNL după decizia ANI: ”Cerem demisia de onoare”. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Luni, 13 martie, Curtea de Apel București a respins cererea primarului de la Sectorul 1 de suspendare a raportului de cercetare al ANI. Clotilde Armand este acuzată că s-a numit manager al unui proiect finanțat cu bani europeni.

Clotilde Armand, atacată de PNL după decizia ANI: ”Cerem demisia de onoare”

În ciuda faptului că decizia magistraților nu este una definitivă, rivalii politici au lansat deja atacuri dure la adresa edilului USR. Liberalii de la Sectorul 1 îi cer lui Clotilde Armand să îşi depună demisia de onoare.

ADVERTISEMENT

În opinia PNL, deşi decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, ea arată, cel puţin în acest moment, că suspiciunile sesizate de ANI referitoare la Clotilde Armand pot avea “un fundament real“.

”Cerem demisia de onoare a primarului. În nenumărate cazuri, domnia sa şi partidul său au procedat în la fel situaţii similare. Este momentul ca sloganul ‘fără penali în funcţii publice’ să îşi găsească aplicabilitatea şi în cazul lor! Altfel, nu este decât ipocrizie politică”, a declarat preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

PSD, apel către USR: ”Trebuie să o suspende de urgență pe Clotilde Armand”

Partenerii de la guvernare ai PNL, social-democrații, au anunţat, într-un comunicat de presă, că USR “trebuie să o suspende de urgenţă pe Clotilde Armand”, primarul Sectorului 1, notează Antena 3.

”După hotărârea de luni a Curții de Apel București, PSD solicită conducerii USR să nu mai facă scut în jurul lui Clotilde Armand. Să aplice aceleași principii pe care le invoca în cazul altor politicieni acuzați de incompatibilitate și fapte penale.

ADVERTISEMENT

USR nu mai poate da vina pe „ineficiența” și „lipsa de credibilitate” a ANI. Hotărârea Curții de Apel București confirmă raportul ANI potrivit căruia primarul Sectorului 1 a încălcat legea penală și legea incompatibilităților.

Chiar dacă nu este definitivă, această decizie a instanței de judecată ar trebui să determine o reacție adecvată din partea USR, după aceeași măsură pe care acest partid o aplica adversarilor săi politici”, anunță PSD.

ADVERTISEMENT

Social democrații mai spun că, după decizia Curții de Apel București, orice zi în care primarul Sectorului 1 continuă să fie membru de frunte USR reprezintă ”o bătaie de joc la adresa alegătorilor”.

ANI o acuză pe Clotilde Armand de conflict de interese și incompatibilitate. Aceasta ar fi semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului ”Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”.

E vorba de un proiect finanțat din fonduri europene. Potrivit ANI, edilul și-ar fi adus un folos material de 18.720 lei. Au fost încălcate astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003.

ADVERTISEMENT