News

ANI, replică la ultimele declarații date de Clotilde Armand: ”Nu a solicitat accesul la dosar. Și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30%”

Agenția Națională de Integritate (ANI) a venit cu o reacție față de ultimele declarații date de Clotilde Armand. Edilul afirmase că nu a primit acces la dosar.
08.11.2022 | 20:32
ANI replica la ultimele declaratii date de Clotilde Armand Nu a solicitat accesul la dosar Sia majorat indemnizatia lunara cu pana la 30
ANI, răspuns pentru Clotilde Armand: ”Nu a solicitat accesul la dosar”. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Continuă disputa de la distanță dintre edilul Sectorului 1, Clotilde Armand (USR), și reprezentanții Agenției Naționale de Integritate (ANI).

ANI, răspuns pentru Clotilde Armand: ”Nu a solicitat accesul la dosar”

Prezentă marți, 8 noiembrie, la o emisiune în platoul postului de știri Digi24, Clotilde Armand a afirmat că nu a avut acces la dosar, că i-au fost încălcate drepturile și că este convinsă că are dreptul să se numească manager de proiect.

ADVERTISEMENT

De asemenea, primarul USR a acuzat direct ANI că este ”un instrument politic”. Armand a spus că predecesorul său de la Sectorul 1 ar fi în spatele acestei acțiuni.

”Domnul care a făcut plângerea este Daniel Tudorache care are dosarul cu prejudiciul cel mai mare stabilit vreodată în România. Despre asta vorbim, lupta mea împotriva corupției la nivel local.

ADVERTISEMENT

Instituțiile statului sunt folosite ca instrument politic împotriva mea”, a spus Clotilde Armand, la postul de știri citat.

La scurt timp după aceste declarații extrem de grave, Agenţia Naţională de Integritate a venit cu o serie de precizări, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

Agenția informează că primarul Sectorului 1 a fost informat de către inspectorul de caz pe 22 iulie referitor la declanșarea activității de evaluare, ”fiindu-i aduse la cunoștință drepturile”.

Apoi, pe 4 august ”a fost înregistrată la dosar împuternicirea avocațială” și solicitarea lui Armand privind adresa de corespondență.

ADVERTISEMENT

”În continuare, la data de 20 septembrie 2022, inspectorul de integritate a informat din nou persoana evaluată cu privire la elementele identificate până la acel moment și a solicitat un punct de vedere privind situațiile de incompatibilitate și conflict de interese administrativ”, a precizat ANI.

În urmă cu o lună, pe 10 octombrie, Clotilde Armand a transmis ”prin reprezentantul ales”, pe adresa de e-mail a ANI un punct de vedere cu privire la constatările inspectorului de integritate.

”Precizăm că pe toată durata activității de evaluare, persoana evaluată nu a solicitat accesul la dosar sau prezența sa la sediul ANI, toate comunicările cu aceasta fiind purtate conform cronologiei prezentate mai sus”, se mai subliniază în comunicat.

ANI: ”Distinct de sporul de 25%, și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30%”

În urmă cu 24 de ore, Clotilde Armand şi o parte dintre colegii din USR au susţinut că edilul este acoperit de legea salarizării pentru a-şi da spor dacă lucrează proiecte finanțate din fonduri europene.

În replică, ANI explică tehnic că nu este vorba despre asta. Agenţia Naţională de Integritate spune, în același comunicat, că incidentele de integritate reţinute în cazul Clotilde Armand nu se referă la acest spor de 25%, ci la faptul că Armand şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30% ca urmare a numirii sale în funcţia de manager de proiect.

ADVERTISEMENT