News

Marcel Ciolacu, despre propria candidatură la prezidențiale. Care este prioritatea liderului PSD

Marcel Ciolacu vorbește despre candidatura sa la alegerile prezidențiale. „Nu e nici prima oară, nici ultima oară când o spun”
09.04.2024 | 08:35
Marcel Ciolacu despre propria candidatura la prezidentiale Care este prioritatea liderului PSD
Marcel Ciolacu spune că și el și Nicolae Ciucă își pot asuma președinția României / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, că prioritatea lui este să „ducă la capăt” mandatul și, după terminarea lui „să se uite în oglindă și să spună foarte clar că nu a făcut rău românilor”. Ciolacu a comentat și o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidențiale din septembrie.

Ciolacu: „Eu nu sunt convins eu cu mine că sunt cel mai bun candidat”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni seara, că trebuie așteptat votul românilor la 9 iunie, întrebat fiind dacă ar putea fi candidat la prezidențialele din septembrie, spunând că „nu este convins” că este „cel mai bun candidat”.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că e corect să vedem votul românilor pe data de 9 iunie, pe urmă politicienii pot să ia deciziile foarte rapid şi să se încadreze în toate termenele. Eu nu sunt convins eu cu mine că sunt cel mai bun candidat, sau că voi fi candidatul pentru funcţia de preşedinte. Nu e nici prima oară, nici ultima oară când o spun”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3CNN.

Mandatul până la capăt

Premierul a adăugat că prioritatea lui este să-și ducă la capăt mandatul ca apoi „să se uite în oglindă” și să spună că acest mandat nu a fost unul defavoravil românilor, României sau social-democraților.

ADVERTISEMENT

„Cel mai mult mă interesează să duc acest mandat şi după terminarea acestui mandat să mă uit în oglindă şi ca şi acum şi să spun foarte clar că n-am făcut rău nici românilor, nici României, nici Partidului Social Democrat, fiindcă nu ne luăm după nişte voci singulare, ne uităm la deciziile cum au fost luate în interiorul partidul, şi în PSD şi în PNL deciziile au fost luate cu largă majoritate”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a avut și un comentariu la adresa președintelui Klaus Iohannis, spunând că acesta a semănat discordie între români, discordie politică, exemplificând și cunoscuta etichetare cu care Iohannis vorbea despre PSD, „ciuma roșie”.

ADVERTISEMENT

„Cred că şi PSD-ului şi PNL-ului prinde foarte bine această umanizare prin care trece în acest moment. Un popor nu poate trăi într-o ură nesfârşită, un popor nu poate vota în continuu numai contra, contra lui ăla, că e nu ştiu în ce fel, că aia e ciuma roşie. Nu mi-a plăcut preşedintele Klaus Iohannis, mult prea mult a învrăjbit şi a căutat să potenţeze un partid care n-a câştigat alegerile”, a spus liderul social-democrat.

Iohannis „nu a făcut cum trebuie”

Marcel Ciolacu a mai spus că Iohannis a fost un președinte prea încrâncenat și că românilor, și lui personal, le trebuie un președinte al tuturor, nu numai al celor care „l-au votat”, spunând că și el și Nicolae Ciucă „își pot asuma” astfel de misiune.

ADVERTISEMENT

„S-a dovedit că tot ceea ce a făcut nu a făcut cum trebuie. Îmi doresc un preşedinte cu adevărat. Va fi la propunerea unui partid, va fi la propunerea mai multor partide, vreau un preşedinte al României detaşat, vreau un preşedinte şi al celor care l-au votat şi al celor care nu l-au votat. Trebuie să intrăm în altă eră” (…) Şi eu şi domnul Nicolae Ciucă ne putem asuma acest lucru”, a declarat Ciolacu.

 

ADVERTISEMENT