News

PNL va absorbi ALDE. Vicepreședinte al liberalilor, nemulțumit de gestionarea situației: “S-a negociat prost şi nu au fost consultaţi”

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat aprobarea protocolului de fuziune cu ALDE. Cu toate acestea, condițiile în care urmează să fie semnat îi nemulțumesc pe unii membrii.
22.03.2022 | 17:10
PNL va absorbi ALDE Vicepresedinte al liberalilor nemultumit de gestionarea situatiei Sa negociat prost si nu au fost consultati
ADVERTISEMENT

În ședința de luni, 22 martie, forurile executive ale Partidului Național Liberal au aprobat protocolul de fuziune cu ALDE. Cu toate acestea, discuțiile din timpul acestei întâlniri au fost contradictorii, unii dintre cei prezenți fiind nemulțumiți de condițiile negociate, notează Adevărul.

“S-a negociat prost”

Primele informații despre o fuziune între PNL și ALDE au fost oferite la jumătate lunii ianuarie de către purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe. Acesta explica că negocierile ar urma să fie conduse din partea formațiunii sale de Dan Vâlceanu, un apropiat al lui Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

“Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Acesta este şi motivul pentru care începem demersurile de dialog politic cu ALDE”, explica atunci Ionuț Stroe.

Mai trebuie precizat faptul că anunțul lui Ionuț Stroe a alimentat în acel moment și o serie de speculații legate de o posibilă fuziune, în condiții similare, cu Partidul Mișcarea Populară.

ADVERTISEMENT

După cum au explicat sursele citate de Adevărul, cele două partide au convenit la o fuziune prin absorbție, soluția fiind votată în unanimitate de forurile superioare ale liberalilor. Cu toate acestea, există o serie de nemulțumiri profunde în ceea ce privește acordul negociat.

Printre nemulțumirile pe care le au unii liberali se numără funcțiile de conducere care ar reveni celor din ALDE. De asemenea, este contestat și faptul că o astfel de decizie a fost luată într-un cadru restrâns, fără a mai consulta liderii din țară.

ADVERTISEMENT

“S-a negociat prost şi nu au fost consultaţi”, a declarat unul dintre vicepreședinții PNL.

Informațiile obținute de jurnaliști arată că Lucian Bode, ministrul de interne, ar fi declarat că acordul cu ALDE ar fi trebuit să ajungă și la președinții de filiale din teritoriu.

Sursele mai indică faptul că, Florin Cîțu, susținut de Alina Gorghiu, Marcel Vela și Ștefan Stoica, și-ar fi păstrat poziția în timpul dezbaterilor

ADVERTISEMENT

Liberalii vor mai discuta detaliile fuziunii

Primele informații legate de modul în care urmează să fie împărțite funcțiile în forurile interne de conducere ale PNL odată cu fuziunea indică faptul că ALDE ar urma să primească 10-20% dintre acestea.

De asemenea, dată fiind situația și controversele legate de împărțirea funcțiilor, conducerea PNL ar trebui să se întâlnească pentru a vota o anexă a protocolului legată de această speță.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Filmul Netflix care a dat peste cap toate topurile. Politica aduce mulți bani
Filmul Netflix care a dat peste cap toate topurile. Politica aduce mulți bani
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”