News

Podul prăbușit nu e singura problemă a “baronului” Ionel Arsene. Șeful CJ Neamț va fi executat silit și ar putea să-și piardă ultima fărâmă de avere

Baronul nemțean Ionel Arsene are și alte bătăi de cap, în afară de podul care s-a prăbușit în județul lui, la 6 luni după ce a garantat că va ține ”zeci de ani”.
13.06.2022 | 09:03
Podul prabusit nu e singura problema a baronului Ionel Arsene Seful CJ Neamt va fi executat silit si ar putea sasi piarda ultima farama de avere
Ionel Arsene, omul care a garantat pentru podul prăbușit din Neamț, riscă executarea silită din cauza unui credit neachitat / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ionel Arsene riscă să rămână fără avere, după ce o instanță din Târgu Neamț a admis cererea unui bănci de a trece la executarea silită a actualului președinte al Consiliului Județean Neamț. Arsene are bunurile sub sechestru, din cauza dosarelor pe care i le-a deschis DNA.

Ionel Arsene și soția lui nu au putut achita un credit

Soții Ionel și Gabriela Arsene au garantat cu două terenuri, situate în județul Neamț, un împrumut bancar pe care l-au luat în anul 2005 pentru firma lor, Rotercom (producător de tâmplărie din lemn).

ADVERTISEMENT

Creditul urma să fie achitat în cinci ani, însă la finalul perioadei, cei doi nu achitaseră toate ratele. În anul 2013, s-a demarat procedura de executare silită pentru o restanță de 44.737 lei (sumă actualizată în anul 2020).

În aceeași perioadă, au apărut și primele probleme penale pentru baronul Ionel Arsene și, drept urmare, procurorii au pus sechestru pe averea lui, inclusiv pe terenurile pe care le pusese garanție la respectivul credit.

ADVERTISEMENT

Banca nu l-a putut executa din cauza sechestrului DNA

La sfârșitul anului trecut, banca a solicitat întoarcerea deciziei anterioare și continuarea executării silite asupra unui imobil din Târgu Neamț, chiar dacă acesta se află sub sechestru DNA.

”Contestatarul menționează că măsura sechestrului asigurator nu poate reprezenta impediment pentru continuarea executării silite, astfel cum stabilește și decizia nr. 2/19.02.2018 a ÎCCJ, sens în care solicită admiterea contestației”, au arătat avocații băncii.

ADVERTISEMENT

După doar două înfățișări, magistrații de la Judecătoria Târgu Neamț au admis cererea băncii și au desființat procesul verbal prin care s-au constatat impedimente în continuarea executării silite împotriva soților Arsene. De asemenea, judecătorii au dispus continuarea executării silite împotriva celor doi debitori.

Ionel Arsene ”sărăcește” de la un an la altul

Conform propriei declarații de avere, în 2021, Ionel Arsene mai deținea un singur imobil, împreună cu soția lui: un apartament în Târgu Neamț, în suprafață de 84 mp, achiziționat în 1999. De asemenea, politicianul avea de recuperat un împrumut de 135.000 de lei și de achitat datorii de aproximativ 200.000 de euro. Ca președinte al CJ Neamț, Ionel Arsene a obținut 164.268 de lei, într-un an, din salariu.

ADVERTISEMENT

Ionel Arsene a mai pierdut o vilă, situată în Săucești-Bacău, care a fost scoasă la licitație în anul 2018, conform presei locale. Imobilul a fost achiziționat de o societate comercială băcăuană, pentru 116.000 lei.

În aprilie 2022, Ionel Arsene a fost condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare și confiscarea sumelor de 80.000 de euro și 150.000 de lei. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, instanța a dispus menținerea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri deținute de acesta (deși, în mod bizar, bunurile lui Arsene dispar din declarația de avere, de la un an la altul).

Ionel Arsene ar fi cerut bani să intervină la ANI

Procurorii spun că, în 2013, pe vremea când Arsene era deputat și președinte PSD Neamț, el ar fi primit o sumă de bani de la un martor în schimbul promisiunii de a interveni la Agenția Națională Anticorupție.

”Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”, au arătat procurorii DNA.

În același dosar, Ionel Arsene a mai fost acuzat că a pretins de la un primar (martor în dosar) lucrările de tâmplărie de la o școală din localitate pentru o firmă agreată.

Ionel Arsene are 49 de ani și e considerat unul dintre ”greii PSD din teritoriu”. El conduce PSD Neamț din 2013, a fost deputat între 2012 și 2016, după care a devenit președinte al Consiliului Județean Neamț, poziție pe care o deține și astăzi.

ADVERTISEMENT