Sport

Poli Iași – FC Hermannstadt 1-3, etapa 2 din SuperLiga. Balaure duce punctele la Sibiu

Hermannstadt a dominat clar la Iași și a învins-o cu 3-1 pe Poli Iași. Formația lui Măldărășanu bifează prima victorie, moldovenii rămân fără punct.
23.07.2023 | 18:01
Poli Iasi  FC Hermannstadt 13 etapa 2 din SuperLiga Balaure duce punctele la Sibiu
Hermannstadt a bifat prima victorie a sezonului. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
23-07-2023
14:51

Poli Iași - Hermannstadt 1-3 (Jatoba 73 / Balaure 11, 59, Iancu 87)

Hermannstadt bifează prima victorie din noul sezon, în vreme ce Poli Iași rămâne fără punct.

Min. 90+14: Final de meci.

Min. 87: GOOOL Hermannstadt. 1-3. Gabi Iancu înscrie cu o super execuție cu călcâiul.

Min. 82: Eliminare la Poli Iași. Robert Ion primește direct roșu pentru o intrare dură.

Min. 73: GOOOL Poli Iași. 1-2. Jatoba reușește să reducă diferența. Reușita este confirmată de VAR.

Min. 59: GOOOL Hermannstadt. 0-2. Balaure reușește să facă “dubla”

Min. 11: GOOOL Hermannstadt. 0-1. Balaure deschide scorul după o fază bine lucrată de oaspeți.

Min. 1: A început partida.

Poli Iași: Ailenei – Kouadio, Ilie, Katanec, Șerban – Roman, Vașvari, Itu – Jatobá, Harrison, Gheorghiță. Rezerve: Celeadnic, Marchioni, Stefanovici, Hlisten, Vojtus, Tincu, Ion, Dumitru, Luis Phelipe. Antrenor: Leo Grozavu.

Hermannstadt: Letica – Butean, Găman, Stoica, Opruț – Mino, Alhassan – Balaure, Neguț, D. Iancu – Paraschiv. Rezerve: Muțiu, Paolo Medina, Bejan, Biceanu, Petrescu, Jipa, Oroian, G. Iancu, Petre. Antrenor: Marius Măldărășanu.

Meciul Politehnica Iași – FC Hermannstadt are loc duminică, 23 iulie, cu începere de la ora 18:30, în cadrul etapei a 2-a din SuperLiga. Ambele echipe au plecat cu stângul în noul sezon. Moldovenii au pierdut cu 2-0 pe terenul lui CFR Cluj iar sibienii în fața propriilor suporteri, 0-1 cu Farul, într-un meci în care ar fi meritat cel puțin un egal.

Unde se joacă meciul Politehnica Iași – FC Hermannstadt

Întâlnirea Politehnica Iași – FC Hermannstadt se dispută duminică, 23 iulie, de la ora 18:30, pe stadionul Emil Alexandrescu din Dealul Copoului din dulcele târg ai Ieșilor, în etapa a 2-a din noul sezon de SuperLiga. Oficialii clubului moldovean, deși știu că multă lume este plecată în concediu și vacanțe, speră ca totuși primul meci pe teren propriu de la revenirea în prima divizie să se bucure de un stadion cât mai plin.

ADVERTISEMENT

Se mizeazâ pe o cifră minimă de 4-5000 de spectatori, în ideea că suporterii alb-albaștrilor au dus dorul primului eșalon și vor fi nerăbdători să își vadă favoriții la primul lor meci pe teren propriu de la promovare, mai ales că în varâ au venit destui de mulți jucători și echipa are mare nevoie de susținere, pentru a avea un debut cu dreptul pe teren propriu.

Cine transmite la TV partida Politehnica Iași – FC Hermannstadt

Partida Politehnica Iași – FC Hermannstadt  se joacă luni, 24 iulie, de la ora 18:30, pe stadionul Emil Alexandrescu din Iași în etapa a 2-a din SuperLiga și va putea fi urmărită pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți urmări în direct și dacă intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Iași luni, 24 iulie, va fi o vreme caniculară iar după două zile în care au fost anunțate ploi urmează un început de săptămână torid. Toată ziua va fi un cer senin, posibilitatea de precipitații fiind sub 10 la sută. Maxim zilei va urca în termometre până la 34-35 de grade și la ora partidei sunt șanse mari cam acestea să fie valorile, ceea ce duce obligatoriu la pauze de hidratare pe reprize. Arbitrul partidei este Adrian Moroiță din Ploiești.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Politehnica Iași – FC Hermannstadt

Leo Grozavu nu a reproșat niciunui jucător eșecul din prima etapă de la Cluj, deși ambele goluri încasate de la CFR au avut la bază erori defensive ale moldovenilor. Dar dacă s-a abținut a comenta evoluția echipei, în schimb acum, la prima partidă pe teren propriu de la revenirea în prima divizie formula de start anunțată în presa locală aduce câteva schimbări în primul unsprezece.

ADVERTISEMENT

Și FC Hernannstadt a început sezonul cu stângul, pierzând acasă cu 1-0 în fața campioanei Farul, deși a jucat mai bine ca aceasta. La Iași antrenorul Marius Măldărășanu va merge în linii mari pe aceiași jucători din partida cu Farul, doar Gabi Iancu fiind posibil să ia loc pe bancă la început.

Cote la pariuri la jocul Poluitehnica Iași – FC Hermannstadt

Pentru casele de pariuri este genul de meci foarte greu, extrem de echilibrat și cotele vorbesc în acest sens cel mai bine. Ușor favorită este echipa sibiană, cotă, 2,65 cea din Iași având la victorie cotă de 2,95. Șansă dublă X2 are cotă 1,40 iar șansă dublă 1X cotă 1,55. Gol marcat de oaspeți ajugne la 1,45 iar reușita gazdelor la 1,55.

ADVERTISEMENT

Ieșenii ar putea avea motive de îngrijorare privind sinopticul confruntărilor directe la ei acasă. Politehnica a pierdut de trei ori, a făcut două egaluriși a câștigat doar în primăvara anului 2021 cu 1-0, prn golul lui Popadiuc. Ultimul meci direct în Copou a avut loc tot în 2021, în play-out și Baba Alhassan a adus golul de 1-0 pentru FC Hermannstadt.

ADVERTISEMENT