News

Polițele RCA emise de Euroins ar putea fi valabile până spre sfârșitul anului

Veste pentru șoferii din România. Valabilitatea polițelor RCA ar putea fi prelungită încă trei luni. Până când ar putea fi valabile?
07.08.2023 | 18:17
Politele RCA emise de Euroins ar putea fi valabile pana spre sfarsitul anului
Polițele RCA emise de Euroins ar putea fi valabile mai mult timp. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Hepta/Hotnews
ADVERTISEMENT

Polițele RCA emise de Euroins ar putea fi valabile până spre sfârșitul anului. Este vorba despre o propunere înaintată Guvernului de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind extinderea termenului.

Polițele RCA emise de Euroins ar putea fi valabile încă 3 luni

Mai exact, polițele de la Euroins ar putea fi valabile încă trei luni, până la data de 8 decembrie. Amintim că acestea ar trebui să expire la data de 8 septembrie, dacă Guvernul nu va aproba propunerea ASF.

ADVERTISEMENT

Anunțul privind propunerea ASF a fost făcut chiar de către directorul general Sector Asigurări – Reasigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, Valentin Ionescu, la Euronews.

„Având în vedere evoluțiile din piața asigurărilor și în scopul protecției consumatorilor, ASF a propus prelungirea valabilității polițelor. Deci, dacă această propunere pe care noi am înaintat-o Guvernului, de proiect de ordonanță de urgență va trece, denunțarea polițelor RCA se va face undeva la începutul lunii decembrie. Noi am propus o prelungire cu încă 90 de zile”, a transmis directorul ASF la Euronews.

ADVERTISEMENT

Director ASF: „Să venim cu soluții”

Potrivit acestuia, propunerea a fost făcută pentru a veni în sprijinul românilor care au încheiate polițe la Euroins. Decizia a venit în urma unor consultări cu Fondul de Garantare, potrivit ASF.

„Să venim cu soluții, pentru că erau mai multe polițe care rămâneau în vigoare la începutul lunii septembrie. Au fost denunțate destul de puține, că vorbim de denunțare în această perioadă.

ADVERTISEMENT

În urma analizelor făcute, în urma schimbului de informații pe care noi le-am avut cu Fondul de Garantare, văzând că nu sunt foarte multe denunțări și că rămân, totuși, multe polițe în vigoare, am venit după analiza pe care am făcut-o internă.

Am decis să venim cu această propunere de prelungire a denunțării polițelor în lor de 8 septembrie, să avem 9 decembrie.”, a adăugat directorul ASF, Valentin Ionescu.

ADVERTISEMENT

Amintim că în luna martie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a hotărât să retragă autorizația de funcționare a Euroins, unul dintre cei mai mari jucători pe piața asigurărilor auto. Decizia a fost luată după ce a fost constatată starea de insolvență a asiguratorului.

ADVERTISEMENT
Tags: