News

Poliţia a oprit traficul pe ambele sensuri între Braşov şi Argeş. Poleiul a acoperit în întregime şoseaua şi a devenit un pericol pentru şoferi

Circulaţia între judeţele Braşov şi Argeş a fost oprită complet duminică, din cauza poleiului. Poliţia încearcă să evite un carambol precum cel de acum două săptămâni
18.12.2022 | 11:18
Politia a oprit traficul pe ambele sensuri intre Brasov si Arges Poleiul a acoperit in intregime soseaua si a devenit un pericol pentru soferi
DN 73 acoperit de polei, în zona Fundata Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Circulaţia rutieră a fost oprită, duminică dimineaţa, pe ambele sensuri ale drumului naţional DN 73, între localităţile Fundata şi Dâmbovicioara, la limita dintre judeţele Argeş şi Braşov, din cauza depunerilor de polei.

Ceaţă densă, vizibilitate sub 50 metri pe unele artere

Autorităţile încearcă să evite situaţii de genul celei de acum două săptămâni, de pe DN1, când din cauza poleiului s-a produs un carambol la ieşirea din Braşov spre Predeal, fiind implicate 15 autoturisme, inclusiv o ambulanţă.

ADVERTISEMENT

În consecinţă, duminică au decis închiderea unei porţiuni din şoseaua care leagă judeţele Argeş şi Braşov.

“Pe DN 73, între localităţile Fundata şi Dâmbovicioara, la limita dintre judeţele Argeş şi Braşov, sunt semnalate depuneri de polei, carosabilul fiind alunecos, astfel că traficul rutier este oprit în ambele direcţii. Nu sunt înregistrate evenimente rutiere”, a anunţat Centrul Infotrafic din cadrul IGPR.

ADVERTISEMENT

În plus, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto aflaţi pe drumuri cu depuneri de polei să circule cu viteză foarte redusă, să evite bruscarea comenzilor autovehiculului şi să folosească frâna de motor.

În acelaşi timp, duminică a fost semnalată ceaţă densă pe mai multe artere rutiere de pe raza judeţelor Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, cu reducere vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

ADVERTISEMENT

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să folosească adecvat luminile, să evite oprirea pe benzile de circulaţie, să reducă viteza de deplasare şi să mărească distanţa de siguranţă dintre autovehicule.

De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă, care vizează zone din judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Prahova şi Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, pe 4 decembrie, un accident în lanț a avut loc pe un pod de pe DN1, la ieșirea din Brașov, spre sensul spre București. 15 mașini, inclusiv o ambulanță, s-au tamponat pe un pod din localitatea Dârste, din cauza poleiului. Primăria Braşov a fost amendată din cauza acestui incident cu 3.045 lei.

ADVERTISEMENT