News

Poliția așteaptă pe WhatsApp poze și filmări cu bucureștenii care nu poartă mască. Anunțul autorităților

08.10.2020 | 21:16
Politia asteapta pe WhatsApp poze si filmari cu bucurestenii care nu poarta masca Anuntul autoritatilor
ADVERTISEMENT

Polițiștii circulă printre bucureșteni incognito, îmbrăcați în civil, pentru a-i amenda pe acei cetățeni care nu poartă mască de protecție.

Nu sunt feriți nici acei oameni care poartă masca de protecție greșit, sub nas, astfel că unii români par nemulțumiți de această măsură.

ADVERTISEMENT

Mai mult, autoritățile au instituit un sistem cel puțin discutabil prin care oamenii sunt încurajați să-și pârască concetățenii.

Românii pot trimite foto cei care nu poartă mască pe WhatsApp

Mai exact, potrivit Antena 3, românii pot fotografia cetățenii care nu respectă legea și îi pot „sifona” la un număr pe WhatsApp.

ADVERTISEMENT

Mai exact, la numărul 0755.021.218, polițiștii așteaptă poze cu cetățenii români care nu poartă mască, primite de la alți cetățeni justițiari. Conform sursei citate, polițiștii nu duc lipsă de plângeri din partea bucureștenilor care se plâng că alți oameni nu poartă mască.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), dacă la sfârşitul săptămânii trecute, mai puţin de 10 cetăţeni au apelat în Bucureşti numărul TELVERDE 0800 800 165, miercuri, au fost sesizate nereguli în 27 de apeluri”, anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT

De la operaţionalizarea acestei linii telefonice, cetăţenii şi-au arătat disponibilitatea de a sesiza în ce locuri, spaţii sau mijloace de transport în comun au observat persoane, care fie nu poartă, fie poartă în mod necorespunzător masca de protecţie. Pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare, Poliţia Capitalei a intensificat controalele în toate zonele Municipiului. Acum facem un apel la cetăţeni, să ne sprijine în identificarea locurilor, şi mijloacelor de transport unde, anumite persoane, nu respectă normele de protecţie individuală”, precizează și Poliţia Capitalei.

Oamenii legii au promis că vor verifica toate aceste sesizări și au construit deja o hartă a punctelor fierbinți, zonele din Capitală unde regulile se încalcă cel mai des.

ADVERTISEMENT

Cu toate aceastea, Avocatul Poporlui Renate Weber i-a trimis o notificare oficială lui Marcel Vela prin care l-a rugat să explice în baza cărei legi trimite polițiștii îmbrăcați în civil pentru a amenda cetățenii.

ADVERTISEMENT
Tags: