News

Poliția franceză a distrus o tonă de mâncare și băutură din România. Coletele mergeau în diasporă

20.12.2020 | 15:24
Politia franceza a distrus o tona de mancare si bautura din Romania Coletele mergeau in diaspora
ADVERTISEMENT

Poliția franceză a distrus o tonă de mâncare și băutură din România. Mai exact, agenții din Nisa au confiscat produsele, însemnând mâncare gătită și băuturi primite de românii din oraș pentru sărbători.

Aceștia au transmis că marfa a fost transportată în condiții improprii. Vorbim despre sute de colecte trimise în Franța de cetățeni din România și Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii n-au ezitat o clipă și au fost confiscat totul. Au luat această decizie în urma unui control efectuat de poliția, vama și direcția regională a mediului din Nisa.

Cum a distrus poliția franceză o tonă de mâncare și băutură din România

De altfel, în pachetele primite de acasă de români au fost descoperite mai multe mâncăruri gătite. De asemenea, în colete erau și băuturi tradiționale de sărbători.

ADVERTISEMENT

Se știe despre marfă că era pregătită de familiile celor din diasporă. Interesant este că printre obiectele confiscate s-au aflat și țigări, aspiratoare și chiar scaune.

Autoritățile din Nisa au oprit și verificat trei camioane din Moldova și România. Au descoperit nu mai puțin de 500 de colete care aveau în interior 234 pachete de țigări de contrabandă.

ADVERTISEMENT

Totodată în interiorul autocarelor erau și aproape 250 de litri de alcool, dar și 1,2 tone de alimente. Despre țigări și alcool se știe că au fost confiscate imediat.

Mâncarea, adică pește, carne, brânzeturi și alimente gata preparate a fost distrusă în decurs de câteva ore. Francezii au invocat faptul că a fost transportată timp de mai multe zile, fără a respecta regulile sanitare.

ADVERTISEMENT

În schimb, mobilierul și aparatele de uz casnic au fost returnate, iar mașinile au fost confiscate, urmând a fi înapoiate proprietarilor. Se va întâmpla lucrul acesta după ce vor fi achitate amenzile pentru transportul ilegal de marfă

 

ADVERTISEMENT
Tags: