ADVERTISEMENT
News

Rusia ameninţă Republica Moldova: “Vă veţi scălda într-o baie de sânge”

Autor: Bogdan Solomon | 08.12.2020 | 18:45
Rusia ameninţă Republica Moldova:
Rusia refuză să retragă trupele din Transnistria și trece la amenințări. Sursa foto: hepta.ro

Vladimir Jirinovski, deputat în Duma de Stat şi lider al Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, ultranaţionalist), amenință Chişinăul cu o „baie de sânge” în cazul în care autoritățile de peste Prut continuă să insiste asupra retragerii trupelor din Transnistria.

ADVERTISEMENT

Mesajul este în ton cu reacțiile dure ale Kremlinului şi Ministerul rus de Externe la afirmațiile făcute făcute recent de Maia Sandu pe marginea acestui subiect. „Voi încerca să obțin retragerea Grupării operative a trupelor rusești (OGRV) din Transnistria. Este foarte important de restabilit integritatea teritorială și independența țării noastre”, a declarat președintele Republicii Moldova.

Cât despre evacuarea muniţiilor ruseşti de la Cobasna, Jirinovski susține că depozitele respective adăpostesc armament imposibil de lichidat fără a produce o undă de șoc care să „zguduie întreaga Europă”.

ADVERTISEMENT

Rusia refuză să retragă trupele din Transnistria și trece la amenințări

Dacă va exista o încercare privind retragerea contingentului nostru de menţinere a păcii, noi îl vom dubla sau chiar tripla. Pe seama cui? Aproape toată lumea are acolo paşapoarte ruseşti.

Există 250.000 de cetăţeni ruşi (în Transnistria). Conform Constituţiei, noi ar trebui să-i protejăm, dar ei nu ne-o cer. Au destule arme acolo.

ADVERTISEMENT

Noi eram gata de un potenţial război, iar la Cobasna era depozitul nostru principal. Acum această muniţie nu poate fi lichidată şi nici măcar mutată, pentru că în caz de explozie, Europa ar putea fi zguduită de o undă de şoc.

Depozitul va rămâne acolo pentru destinaţia sa de bază. Noi nu trebuie doar să spunem, ci şi să avertizăm. Nu numai că nu ne vom retrage, dar în orice moment vom creşte contingentul forţelor de menţinere a păcii.

ADVERTISEMENT

Dacă fie şi doar un singur soldat (rus) va fi ucis, vă veţi scălda într-o baie de sânge, nu veţi avea timp nici măcar să ajungeţi pe aeroportul din Chişinău, vă vom prinde pe toţi”, a declarat Vladimir Jirinovski în cadrul unei emisiuni de dezbateri pe teme politice.

În perioada sovietică, depozitul de la Cobasna reprezenta arsenalul strategic al Districtului militar Sud-Vest al URSS și era cunoscut ca depozitul nr. 1411 de muniții de artilerie. Aici a fost stocată cea mai mare parte a munițiilor (20.000 de tone de armament) după retragerea trupelor sovietice din fosta Republică Democrată Germană (RDG), Cehoslovacia şi alte state din fostul Pact de la Varşovia.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!