News

Poliția i-a prins pe suspecții care au furat un bancomat de bitcoin din București. Cum au acționat aceștia și care este prejudiciul

Suspecții care, în ianuarie 2024, au furat un bancomat de bitcoin din București, au fost prinși de poliție. Cum au acționat aceștia.
27.02.2024 | 15:32
Politia ia prins pe suspectii care au furat un bancomat de bitcoin din Bucuresti Cum au actionat acestia si care este prejudiciul
Bărbații suspectați că au furat un bancomat de bitcoin din București au fost prinși. Sursa foto (descriptiv): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Poliția Capitalei a anunțat, marți, că suspecții care au furat un bancomat de bitcoin din București, la început de an, au fost prinși. Este vorba de doi bărbați care au avut un plan bine structurat.

Bărbații suspectați că au furat un bancomat de bitcoin din București au fost prinși. Prejudiciu de aproape 20.000 de euro

Din comunicatul oamenilor legii aflăm că cei doi suspecți au închiriat o mașină din străinătate și au cumpărat instrumente necesare furtului. Aveau în plan să transporte ATM-ul cu vehiculul închiriat. Ambii au fost însă prinși pe aeroport. S-a întâmplat la intervale de timp diferite.

ADVERTISEMENT

Infracțiunea a avut loc la data de 19 ianuarie 2024. Atunci, poliţiști din cadrul Secţiei 4 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 03.30, din incinta unui restaurant, cu punct de lucru în Sectorul 1, ar fi fost sustras un terminal ATM bitcoin.

Cei de la Serviciul de Investigații Criminale au preluat cazul. În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către doi bărbați, în vârstă de 26, respectiv 35 de ani. Prejudiciul în acest caz ajunge la 87.500 de lei.

ADVERTISEMENT

Poliția a detaliat apoi modul de acțiune al celor doi suspecți. ”Probatoriul administrat a relevat faptul că, în urma unei înțelegeri prealabile, cei doi bănuiți ar fi închiriat un autoturism din străinătate, apoi ar fi achiziționat instrumente specifice spargerii și transportului bancomatului.

Ulterior, ar fi supravegheat locația vizată, pentru stabilirea detaliilor necesare punerii în aplicare a rezoluției infracționale. De asemenea, la momentul comiterii faptei, ar fi distrus o cameră de supraveghere video, pentru a nu fi surprinsă activitatea acestora”.

ADVERTISEMENT

Ambii suspecți, reținuți pe aeroport

La cinci zile după furt, pe 24 ianuarie 2024, bărbatul de 35 de ani a fost depistat în incinta unui aeroport din Capitală. Acesta încerca să fugă din țară. A fost condus la audieri și arestat preventiv.

Pentru celălalt bănuit, în vârstă de 26 de ani, s-a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. Luni, 26 februarie, poliția a primit indicii că bărbatul de 26 de ani vrea să revină acasă.

ADVERTISEMENT

Informațiile s-au adeverit, iar acesta a fost depistat în incinta unui aeroport, la momentul debarcării. Conform procedurilor, cel în cauză a fost încarcerat în arestul Poliției Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, anunță DGPMB.

ADVERTISEMENT