News

Poliția Locală, plină de analfabeți: Unii nu știu să scrie, alții nu știu gramatică. Rezultatele testului de la S6

Poliția Locală de la Sectorul 6 este plină de agenți care nu știu să se exprime corect în scris și nu cunosc reguli elementare de gramatică. Rezultatele unui test recent sunt dezastruoase.
16.11.2021 | 15:10
Politia Locala plina de analfabeti Unii nu stiu sa scrie altii nu stiu gramatica Rezultatele testului de la S6
Poliția Locală Sector 6 plină de analfabeți: Unii nu știu să scrie, alții nu știu gramatică. Sursa foto: digi24.ro
ADVERTISEMENT

Administrația locală a Sectorului 6 dorește să verifice gradul de cunoștințe al agenților Poliției Locale. În acest sens, polițiștii au avut de trecut printr-un examen.

Rezultatele testelor pe care le-au susținut angajații arata o situație dezastruoasa. Doar jumătate dintre ei au reușit să obțină note de trecere, unii nefiind în stare nici să scrie.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii noiembrie, edilul Ciprian Ciucu anunța concedieri masive și avertiza că ”vor rămâne doar cei care vor face față”.

Poliția Locală Sector 6, plină de analfabeți: Unii nu știu să scrie, alții nu știu gramatică

După mai bine de un deceniu în care nimeni nu le-a verificat cunoştinţele de bază, polițiștii locali de la Sectorul 6 au fost nevoiţi să rezolve 5 teste grilă şi să redacteze un proces verbal.

ADVERTISEMENT

În timpul examenului, aceștia au avut posibilitatea să se folosească și de cărțile de legislație. Acest avantaj uriaș nu a fost suficient. Unii au dat foaia goală la finalul examenului. În alte cazuri, agenții au uitat că există cratimă în limba română. Mai mult, a fost inventat cuvântul ”iam”.

Bilanţul testului spune totul despre pregătirea intelectuală a angajaților din această instituție: din 163 de poliţişti, doar 85 au luat notă de trecere.

ADVERTISEMENT

”Mediocritatea în societatea românească de acum este prezentă pe toate palierele sociale. Inclusiv la poliţia locală. Da. Inclusiv la poliţia locală”, spune Remus Olaru, şef birou Poliţia Locală Sector 6, conform ObservatorNews.

Primarul Ciprian Ciucu anunță concedieri masive în rândul polițiștilor locali

Aceste testări de la Poliția Locală au fost cerute chiar de primarul Sectorului 6, care vrea să reducă numărul polițiștilor locali de la 400 la 300.

ADVERTISEMENT

”Am inițiat un proces de reformă în poliția locală a Sectorului 6 care pleacă de la ideea că în această instituție trebuie să lucreze doar acei polițiști locali care se implică în comunitate și care POT face față muncii de polițist local, respectând ei înșiși această instituție și respectându-se pe sine.

Astfel, în această primă etapă a reformei, vor merge către alte orizonturi circa 100 de polițiști locali din cei 400. Astfel, circa 300 de polițiști locali rămân și vor beneficia de formare profesională specifică postului, care va include comunicarea cu cetățeanul, mentorat pentru schimbarea atitudinii și înțelegerea rolului pe care îl au în comunitate.

De asemenea, vor avea proceduri noi (lărgirea competențelor poliției de proximitate și supra-specializarea componentei de inspecție), obiective clare și indicatori de performanță. Eficiența serviciului va crește fundamental”, a spus edilul Ciucu, pe 3 noiembrie.

ADVERTISEMENT