News

Poliția Română a făcut cozonac din „cocaina” liderului sindicatului Europol. Replică ironică la acuzațiile lui Cosmin Andreica

Poliția Română a dat o replică ironică afirmațiilor lui Cosmin Andreica, legate de ușurința cu care pot fi introduse droguri prin portul Constanța.
22.12.2023 | 16:57
Politia Romana a facut cozonac din cocaina liderului sindicatului Europol Replica ironica la acuzatiile lui Cosmin Andreica
Cozonacul care apare în postarea Poliției Române/ Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Președintele sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că prin portul Constanța pot fi introduse cu ușurință mărfuri de contrabandă, inclusiv droguri, fără ca autoritățile statului să facă controale. Ca exemplu, s-a plimbat mai multe zile prin port cu un pachet despre care spune că ar fi conținut un kilogram de cocaină, fără să fie oprit. În replică, Poliția Română a postat pe Facebook imaginea unui cozonac „ce ar fi putut să fie făcut” de Andreica din făina pe care a plimbat-o la Constanța.

Andreica „a plimbat făina” prin port

Vă prezentăm mai jos o fotografie ce ilustrează un cozonac ce ar fi putut fi făcut de liderul Sindicatului Europol, din făina pe care a plimbat-o prin Portul Constanța (…) Nu știm de unde are nucile. Oare din cotizațiile colegilor?”, se spune în postarea IGPR.

ADVERTISEMENT

Pe lângă ironia legată de cozonac, Poliția Română susține că postarea lui Cosmin Andreica este un fake-news, mai ales că poliția nu are atribuții de pază în portul Constanța, aceasta fiind asigurată de către o firmă specializată în domeniu.

Înțelegem să avem un dialog deschis, constructiv, cu reprezentanții sindicatelor, însă ceea ce nu înțelegem este „aruncatul cu noroi” în munca miilor de polițiști din această țară, care își fac datoria, pentru siguranța comunității. Acțiunile acestuia, inclusiv cele din cursul zilei de ieri, se încadrează în sfera „fake-news” și sunt de natură a induce în eroare opinia publică. Reiterăm faptul că informațiile vehiculate sunt vădit tendențioase, în condițiile în care Poliția Română nu a avut și nu are atribuții de pază, cu excepția propriilor sedii”, se spune în postare.

ADVERTISEMENT

IGPR precizează în port acționează cu trei structuri – Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime – acestea acționând independent sau în cooperare cu Poliția de Frontieră.

În mod concret, SPTM și SCCOPM totalizează peste 100 de funcții, nivelul de încadrare fiind de 82,5%. De asemenea, polițiștii care patrulează nu au atribuții de soluționare a dosarelor penale, acest atribut revenind structurilor specializate.

ADVERTISEMENT

Reamintim că, în prezent, Inspectorul de Poliție Judeţean Constanța, precum și celelalte structuri de poliție din județul Constanța sunt în proces de reorganizare, în vederea eficientizării activităților, în beneficiul cetățenilor”, se mai spune în replica dată de IGPR șefului sindicatului Europol.

Experimentul liderului de sindicat

Cosmin Andreica a susținut că ar fi putut cumpăra în port un kilogram de cocaină și să-l scoată din incinta instalațiilor portuare. Ca experiment, a ambalat un kilogram de făină în folie de plastic, asemănătoare cu cea folosită la transportul drogurilor, și a ieșit cu el din zona portului fără să fie controlat de către autorități.

ADVERTISEMENT

Nu am avut ce să testez, pentru că nu am întâlnit dificutate în a cumpăra produse de contrabandă, substanțe interzise, nu există niciun control în tot portul, nu avem niciun fel de instrumente prin care să fie verificate persoane”, a precizat el.

Prin acest experiment, Andreica a vrut să demonstreze că sunt prea puțini polițiști în port, iar acest lucru afectează siguranța granițelor maritime ale țării. „Avem o patrulă, maxim două, același lucru și la Poliția de Frontieră”, a spus Andreica. „Am plecat din port cu pachetul pe bord. Întrebând dacă voi fi controlat, au zis: Puteți pleca, nu vă controlează nimeni”, a mai spus președintele Europol.

ADVERTISEMENT