News

Poliția transmite că fata de 14 ani fugită din Vrancea era bătută de părinți. Concluzia anchetatorilor

Polițiștii au găsit-o pe fata fugită de acasă din Paltin, județul Vrancea, și spun că aceasta fugise pentru că era bătută des.
12.01.2023 | 23:54
Politia transmite ca fata de 14 ani fugita din Vrancea era batuta de parinti Concluzia anchetatorilor
Fată dispărută în pădure la Vrancea. Foto: Pro TV
ADVERTISEMENT

Fata în vârstă de 14 ani fusese dată dispărută de mama ei, însă era fugită de acasă pentru a scăpa de bătăile la care era supusă acasă de părinții săi.

Fata fugită de acasă în Vrancea era bătută de părinți

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea anunță că fata a fost găsită într-o zonă împădurită din Vrancea, iar acum pe fir au intrat polițiștii care au deschis un dosar penal. Mama fetei sunase la 112 anunțând că fata, care locuia în Paltin, a fugit de acasă, cel mai probabil la iubitul său.

ADVERTISEMENT

În realitate aceasta fugise într-o pădure de pe raza comunei Paltin, iar corpul său prezenta multe dovezi ale bătăilor primite de la părinți, astfel că minora va fi preluată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, până când ancheta va fi finalizată.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, în cauză a fost întocmit un dosar penal în care poliţiştii cercetează toate împrejurările care au dus la producerea evenimentului.

ADVERTISEMENT

”Joi, în jurul orei 15,00, SAJ Vrancea a primit un apel din partea unui echipaj de poliţie în localitatea Paltin pentru o adolescentă de 14 ani, cu multiple echimoze pe corp, produse prin agresiune fizică. Adolescenta era plecată de acasă din cursul dimineţii, în pădure, cu scopul de a se apăra de agresiunile fizice provocate de părinţi.

La solicitare s-a deplasat un echipaj SAJ de urgenţă tip B2 cu asistent medical, care a preluat pacienta stabilă hemodinamic, cu semne evidente de traumatisme multiple la nivelul corpului mai vechi, dar şi recent produse.

ADVERTISEMENT

Pacienta a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Gabriela Moroş, potrivit Agerpres.

În cursul dimineții, polițiștii cereau ajutorul oamenilor care o pot găsi pe fata plecată de acasă, fără să știe care e motivul real al fugii.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, ora 09.06, poliţiştii vrânceni au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către mama tinerei, cu privire la faptul că fata sa nu a revenit la domiciliu. În acest moment, 7 poliţişti, 5 reprezentanţi S.V.S.U. Vrancea, precum şi lucrători din cadrul I.J.J., I.S.U. şi Salvamont Vrancea efectuează căutări pe raza comunei Paltin, în vederea depistării cât mai rapide a minorei ”, transmitea IPJ Vrancea, conform PRO TV.

ADVERTISEMENT