News

Percheziții DIICOT în 19 județe, la mafia jocurilor de noroc: ”Șantaj, lipsire de libertate și lovire”

Procurorii DIICOT au efectuat peste 123 de percheziții în București și 19 județe la mafia jocurilor de noroc din România.
23.11.2022 | 10:55
Perchezitii DIICOT in 19 judete la mafia jocurilor de noroc Santaj lipsire de libertate si lovire
Percheziții mascați la mafia pariurilor.
ADVERTISEMENT

Oamenii legii anchetează cazuri de șantaj, lipsire de libertate și lovire, precum și alte violențe, după ce o grupare infracțională organizată a pus la cale o rețea prin care teroriza dependenții de pariuri.

Percheziții DIICOT la mafia pariurilor din 19 județe

Mai exact, procurorii DNA anunță că scopul infractorilor era să descurajeze prin violență ca anumiți jucători să calce pragul sălilor de jocuri rivale. Mai mult, cei care câștigau sume considerabile de bani erau obligați să dea banii înapoi, fiind bătuți sau amenințați în acest sens.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 23.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente pun în aplicare 123 mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj.

În cauză se se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizare a făptuitorului”, a transmis DIICOT.

ADVERTISEMENT

Procurorii DIICOT anunță că exista o adevărată structură de forță prin care clienții erau obligați să dea înapoi banii câștigați la jocuri de noroc.

„Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceştia şi să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparţinând grupului.

ADVERTISEMENT

În acest scop, a fost creată o structură de forţă care a fost folosită pentru a împiedica anumiţi clienţi care realizau câştiguri însemnate să intre în posesia acestora.

Această structură a asigurat funcţionarea la nivel naţional a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienţii care generau probleme să revină în sălile de joc aparţinând grupului infracţional organizat şi să recupereze rapid de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, mai transmite DIICOT.

ADVERTISEMENT

În acest sens, la sediul DIICOT vor fi duse la audieri circa 40 persoane considerate suspecți în acest caz.

ADVERTISEMENT
Tags: