News

Limbaj suburban al unui polițist la adresa șoferului pe care îl oprise în trafic. S-a ales cu dosar penal

Un polițist și doi jandarmi sunt cercetați penal după apariția unei filmări în care un șofer este înjurat ca la ușa cortului, iar unul dintre oamenii legii spune că abia se abţine să nu-l bată.
22.01.2022 | 21:57
Limbaj suburban al unui politist la adresa soferului pe care il oprise in trafic Sa ales cu dosar penal
ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut în localitatea brăileană Ianca. Filmarea în care apar un poliţist şi doi jandarmi din Brăila a devenit virală pe internet.

Limbaj suburban al unui polițist la adresa șoferului pe care îl oprise în trafic. S-a ales cu dosar penal

După ce poartă o discuție cu un şofer, polițistul urcă în autospeciala de Poliţie şi pe fundal se aude cum localnicul este înjurat şi ameninţat.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în luna octombrie 2021, dar recent cazul a ajuns în atenţia procurorilor militari.

Adevărul a reprodus dialogul dintre persoanele implicate în incident:

Şofer: “Ăsta e profesionalism la dumneavoastră? Ce cuvinte ai folosit…o să te audă şi o să te vadă lumea aici.”

ADVERTISEMENT

Poliţist: “Şi dacă o să mă vadă lumea, ce?”

Şofer: “Ăştia sunt termenii de adresare ai unui poliţist când cere actele?”

Poliţist: “Cred că toţi şoferii care au fost opriţi au ştiut ce să prezinte. Ne-aţi fi de folos dacă ne-aţi lăsa în pace.”

Şofer: “Dar ce vă fac  eu?”

Poliţist: “Vă doresc o seară minunată.”

După ce polițistul intră în mașină limbajul se schimbă total atunci când începe o discuţie cu jandarmii. Pe fundal se aude cum poliţistul începe să îl înjure pe şofer, iar un jandarm i se alătură şi devine și mai înverșunat, sugerând că abia s-a abţinut să nu se dea jos din maşină şi să îl ia la bătaie pe şofer.

ADVERTISEMENT

Poliţist: “… (n.red. cuvinte obscene care nu pot fi reproduse) de prost.”

Jandarm: “Doamne, …(n.red. cuvinte obscene care nu pot fi reproduse) Cu cine mi te-a scos în cale…(n.red. cuvinte obscene care nu pot fi reproduse).

Băi, eu nu ştiu ce răbdare ai tu, frate! Doamne fereşte, doamne maica Domnului …(n.red. cuvinte obscene care nu pot fi reproduse) de-am ajuns să trăiesc eu asta.

ADVERTISEMENT

Închide mă, uşa, să-mi aprind o ţigară. că nu mai pot.”

Poliţist: “Nu l-am văzut aşa pe Vasile niciodată.”

Jandarm: “Doamne, îmi venea să mă duc să-i dau măcar una la oase.”

Poliţist: “Tu crezi că mie nu?”

În primă fază, poliţistul şi cei doi jandarmi implicaţi în incident au fost cercetaţi disciplinar de IPJ Brăila şi de Jandarmeria Brăila.

Cele două instituţii s-au autosesizat, dar şi şoferul a depus o plângere după ce imaginile filmate chiar de către poliţist au ajuns pe reţelele sociale, aflând astfel că a fost înjurat şi ameninţat.

Cazul a fost preluat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care îi anchetează pe pe cei doi jandarmi şi urmează să stabilească dacă faptele comise de aceştia sunt infracţiuni. Dacă se va dovedi că așa este, îi va trimite în judecată, a explicat sergentul major Andreea Abăseacă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brăila.

Cercetarea penală îl vizează şi pe poliţistul implicat în incident. Până la finalizarea anchetei penale, cercetarea disciplinară în acest caz a fost suspendată.

ADVERTISEMENT
Tags: