News

Polițistă din Arad, prinsă beată de colegi. Tânăra a venit la secție după o petrecere

Incident grav în Arad, acolo unde o polițistă de 25 de ani a fost prinsă beată de colegi chiar la serviciu. A venit la muncă direct de la petrecere.
10.10.2023 | 18:03
Politista din Arad prinsa beata de colegi Tanara a venit la sectie dupa o petrecere
Polițistă de 25 de ani din Arad, prinsă beată la serviciu. Ce alcoolemie avea. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

O tânără polițistă din Arad a fost prinsă beată în timp ce aștepta să intre în serviciu. Cauza mahmurelii ar fi o petrece la care aceasta ar fi participat cu o noapte înainte.

Polițistă de 25 de ani din Arad, prinsă beată la serviciu. Ce alcoolemie avea

Incidentul din vestul țării a fost depistat în urmă cu două zile. Femeia, care este ofițer în cadrul Biroului Protecția Animalelor, ar fi avut un weekend încărcat, cu un chef care s-ar fi lăsat cu un consum peste măsură de băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT

Din datele IPJ Arad reiese că duminică, 8 octombrie 2023, la orele dimineții, în cadrul unui control efectuat de polițiștii Compartimentului Control Intern, la debutul unei acțiuni desfășurate pe raza de competență a orașului Sântana, a fost efectuată o testare a polițiștilor care urmau să intre în serviciu.

În urma acestei proceduri, în cazul unei polițiste de 25 de ani, alcooltestul a indicat o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta s-a deplasat spre secție cu un autoturism condus de o altă persoană. După acest incident, IPJ Arad a dispus declanșarea cercetării disciplinare.

ADVERTISEMENT

”În dimineața zilei de 8 octombrie a.c., în cadrul unui control efectuat de polițiștii Compartimentului Control Intern, la debutul unei acțiuni desfășurate pe raza de competență a orașului Sântana, a fost efectuată o testare cu aparatul alcooltest a polițiștilor care urmau să intre în serviciu.

În urma testării, în cazul unei polițiste de 25 de ani, alcooltestul a indicat o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din cercetări, a reieșit că persoana în cauză nu a condus autoturismul spre sediul I.P.J. Arad, deplasându-se cu un autoturism condus de o altă persoană.

ADVERTISEMENT

În baza celor constatate, comanda IPJ Arad a dispus declanșarea cercetării disciplinare, pentru încălcarea prevederilor Legii 360/2002, privind Statulul polițistului și a Codului de etică și deontologie a polițistului”, anunță instituția, citată de Aradon.

Polițista din Arad, la prima abatere de acest gen

IPJ mai precizează că tânăra polițistă are o vechime de numai doi ani de zile în Poliție. Abaterea din urmă cu două zile este prima problemă disciplinară pe care ea o are în instituția legii.

ADVERTISEMENT

Polițista a fost încadrată în anul 2021, prin concurs din sursă externă, până în acest moment nefiind cercetată/sancționată pentru alte abateri. Inspectoratul de Poliţie Județean Arad se delimitează categoric de astfel de comportamente, fiecare abatere urmând a fi analizată și sancționată în conformitate cu prevederile legii”, mai spun cei de la IPJ Arad.

ADVERTISEMENT