News

Polițiști răniți într-o explozie, la Alba Iulia. Se aflau într-un poligon militar de antrenament

Doi polițiști au ajuns la spital după ce au fost răniți într-o explozie, la Alba Iulia. Incidentul este încadrat ca accident de muncă.
08.04.2024 | 10:55
Politisti raniti intro explozie la Alba Iulia Se aflau intrun poligon militar de antrenament
Polițiști răniți într-o explozie, la Alba Iulia. Foto (descriptiv) Facebook Poliția Română
ADVERTISEMENT

Doi polițiști au fost răniți într-o explozie, la Alba Iulia. Agenții efectuau o operaţiune de delaborare a unor cartuşe trase, iar evenimentul nefericit este considerat drept accident de muncă.

Doi polițiști au fost răniți într-o explozie, în timp ce se aflau într-un poligon militar

Totul s-a întâmplat, vineri, 15 aprilie, însă incidentul a fost făcut public duminică seara de reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Cei doi polițiști se aflau într-un poligon militar de antrenament.

ADVERTISEMENT

În urma exploziei, ambii agenți au fost răniți, fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Unul dintre ei a fost externat, iar celălalt a rămas sub supravegherea specialiștilor. Din fericire, starea lor este stabilă.

„La data de 5 aprilie 2024, în jurul orei 10.30, doi poliţişti din cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în timp ce efectuau procedura de delaborare a cartuşelor percutate, în poligonul militar din Alba Iulia, au suferit leziuni corporale, în urma producerii unei explozii urmată de împrăştierea de materiale metalice.

ADVERTISEMENT

Cei doi poliţişti au fost transportaţi la spital unde au primit îngrijiri medicale, viaţa nefiindu-le pusă în pericol. Unul din ei a rămas sub supraveghere medicală”, a transmis IPJ Alba.

Având în vedere împrejurările în care s-a produs incidentul, acesta este încadrat ca accident de muncă. Totodată, oamenii legii au deschis dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”. Urmează să se stabilească cum a avut loc, de fapt, evenimentul nefericit.

ADVERTISEMENT

Un agent din Timiș s-a împușcat în față cu arma din dotare

Un alt polițist a ajuns la spital, în luna noiembrie a anului trecut, după ce s-a împușcat în barbă cu arma din dotare. S-a întâmplat în Timișoara, în timp ce agentul, în vârstă de 21 de ani, se afla acasă.

Tânărul, agent la Brigada de Operaţiuni Speciale, a folosit arma din dotare. Potrivit informațiilor de la vremea respectivă, furnizate de presa locală, se pare că în cazul polițistului din Timișoara ar fi fost vorba despre o tentativă de suicid.

ADVERTISEMENT

După ce s-a împușcat, polițistul a sunat la 112 și a chemat o ambulanță. El a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. „Poliţiştii din Timiş au fost sesizaţi de către medicii Spitalului de Urgenţe Timişoara. Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, care se afla pe strada Torontalului din Timişoara, a solicitat sprijinul ambulanţei, întrucât prezenta leziuni la nivelul feţei.

Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la spital, constatând faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un poliţist, care şi-ar fi provocat leziunile cu arma din dotare”, informau reprezentanții IPJ Timiș.

ADVERTISEMENT
Tags: