News

S-au tras focuri de armă în Argeș. Un șofer drogat a lovit un polițist, enervat că a rămas fără permis

Șofer drogat implicat într-un incident grav. A rănit un polițist în Argeș după ce i-a fost reținut permisul în timpul unui control
11.03.2024 | 12:12
Sau tras focuri de arma in Arges Un sofer drogat a lovit un politist enervat ca a ramas fara permis
Polițist rănit în timpul unei intervenții de un șofer drogat. Omul legii a fost nevoită să tragă mai multe focuri de armă. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Scene desprinse din filme în județul Argeș. Un polițist a fost lovit în timp ce încerca să verifice un șofer în vârstă de 20 de ani, suspectat că ar fi consumat droguri, după ce a fost surprins conducând cu viteză excesivă.

Polițist rănit în timpul unui control

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, când forțele de ordine desfășurau o acțiune de control pe Drumul Național 73. Șoferul tânăr conducea autovehiculul cu o viteză de 141 km/h pe o porțiune de drum unde limita legală era de 50 km/h.

ADVERTISEMENT

Polițiștii l-au oprit, i-au comunicat că îi va fi suspendat permisul pentru o perioadă de 120 de zile și au intenționat să îl supună și unui test pentru depistarea consumului de substanțe interzise.

„În noaptea de 09 spre 10 martie a.c., în jurul orei 04:30, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, în timp ce se afla în exercitatea atribuțiilor de serviciu efectuând activități specifice de control rutier, pe DN 73, în localitatea Stâlpeni, a depistat un tânăr de 20 de ani, din Mioarele, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul Radar, cu viteza de 141 de km/h (cu 91 peste limita de pe sectorul de drum unde a fost realizată constatarea)”, au transmis polițiștii de la Câmpulung.

ADVERTISEMENT

S-au tras focuri de armă

Până la declanșarea incidentului  nu a mai fost decât un pas, iar în timp ce polițistul încerca să efectueze testul, șoferul a accelerat brusc, prinzând mâna agentului între geamul mașinii și ușa acesteia.

Deși mâna sa a fost blocată între geam și ușă, polițistul a reușit să se elibereze rapid și a tras trei focuri de armă în pneurile vehiculului, pentru a-l opri pe șoferul teribilist.

ADVERTISEMENT

Ulterior, conducătorul, în vârstă de 20 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de tentativă de omor, după ce s-a constatat că era sub influența drogurilor.

Acesta va fi prezentat în fața autorităților pentru a se decide dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, însă, până la finalizarea anchetei, tânărul va beneficia de prezumția de nevinovăție.

ADVERTISEMENT

„La data de 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, în baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, în forma tentativei la omor, conducere fără drept și conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, iar după administrarea probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore, a unui tânăr de 20 de ani, din Mioarele”, potrivit comunicatului transmis de autoritățile competente din Agreș.

 

ADVERTISEMENT