News

Poliţişti şi pompieri, prinşi într-o ambuscadă în Germania. O explozie s-a declanşat după ce au fost chemaţi la un apartament, sunt 12 răniţi

12 poliţişti şi pompieri au fost răniţi, dintre care unii grav, în urma unei explozii puternice care a fost declanşată într-un apartament din vestul Germaniei.
11.05.2023 | 16:40
Politisti si pompieri prinsi intro ambuscada in Germania O explozie sa declansat dupa ce au fost chemati la un apartament sunt 12 raniti
Poliţişti şi pompieri răniţi într-o explozie provocată, în vestul Germaniei
ADVERTISEMENT

Mai mulţi politişti şi pompieri au fost răniţi joi într-o explozie care a avut loc într-o clădire rezidenţială din oraşul Ratingen din vestul Germaniei. Aceştia au fost chemați să ajute o bătrână, dar când au ajuns la ușa apartamentului s-a produs o explozie, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

La locul exploziei au fost chemaţi şi lunetişti

Presa locală relatează că 12 polițiști și pompieri au fost răniți, unii dintre ei grav, iar medicii luptă pentru viața lor. Informațiile neoficiale spun că a fost un atac deliberat. Presa locală relatează că lunetişti au fost plasaţi pe balcoanele din jur şi s-au auzit focuri de armă.

ADVERTISEMENT

Persoana suspectată că ar fi pregătit explozia ar fi un anti-vaccinist şi teoretician al conpiraţiei, scrie publicaţia Der Spiegel. Coloane de fum au putut fi văzute ieşind dintr-un apartament de la ultimul etaj al unei clădiri înalte, iar lunetisții au luat poziție pe balconul unui apartament învecinat.

Ratingen este un oraș în landul Renania de Nord-Westfalia, din vestul Germaniei, și face parte din regiunea metropolitană a orașului Düsseldorf. Are o populaţie de aproximativ 90.000 de locuitori, iar multe companii importante îşi au sediul aici, între care firma de îmbrăcăminte Esprit sau Tiptel, un producător german de echipamente și soluții de telecomunicații.

ADVERTISEMENT

Postul de televiziune RTL a prezentat un rezumat al acestei crize. Potrivit jurnaliştilor, un locatar a sunat la politie in jurul orei 10 dimineaţa, din cauză că o cutie poștală era atât de plină, încât scrisorile au început să cadă din ea. Acesta s-a declarat îngrijorat că li s-ar fi putut întâmpla ceva chiriașilor care locuiau acolo, o mamă vârstincă și fiul ei de 60 de ani.

Pompierii și poliția au ajuns în scurt timp la fața locului, un bloc înalt aflat pe strada Berlinska. Trebuia să fie o operație de rutină, dar nu este clar ce s-a întâmplat în continuare. După cum a declarat ministrul regional de interne, Herber Reul, fiul a activat un dispozitiv incendiar în apartament, care a provocat o explozie în care au fost răniți 12 polițiști și pompieri.

ADVERTISEMENT

După câteva ore, poliția a reuşită să pătrundă în apartament şi l-a arestat. Bărbatul a fost rănit, deși nu este clar dacă rănirea a avut loc în timpul arestării sau a fost cauzată de explozie. De asemenea, în apartament a fost găsit și cadavrul unei femei, cel mai probabil mama acestuia.

O deflagraţie puternică s-a produs joi şi la Milano, însă aceasta a. fost una accidentală. Explozia unei furgonete încărcate cu tuburi de oxigen în centrul oraşului Milano din nordul Italiei a provocat joi incendierea mai multor vehicule parcate şi un mare nor de fum negru care a forţat evacuarea unei şcoli.

ADVERTISEMENT

Incendiul a cuprins de asemenea patru autoturisme şi câteva motociclete parcate, o farmacie şi câteva locuinţe de pe acea stradă. Patru persoane au fost rănite în urma incidentului. Camioneta transporta tuburile de oxigen la Institutului Auxologic Italian, situat în apropiere.

ADVERTISEMENT