News

Polițiștii au rămas fără salarii, înainte de minivacanță. Sindicaliștii acuză protestul de la Finanțe

Minivacanța a început cu neplăceri pentru mii de angajați de la Ministerul de Interne. Polițiștii, pompierii și jandarmii au rămas fără salarii.
12.08.2023 | 23:05
Politistii au ramas fara salarii inainte de minivacanta Sindicalistii acuza protestul de la Finante
Oamenii legii așteaptă salariile, iar cei de la Finanțe luptă pentru drepturile lor. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Probleme financiare pentru mii de angajați din Ministerul de Interne în minivacanță. Un număr mare de polițiști, pompieri și jandarmi din întreaga țară au rămas fără salarii. Conturile lor sunt goale, stârnind frustrări și nemulțumiri în rândul oamenilor legii.

Polițiștii n-au primit salarii

Potrivit unor surse, întârzierea salariilor ar fi fost provocată de o combinație de factori, inclusiv protestele desfășurate de angajații din Ministerul Finanțelor.

ADVERTISEMENT

Sindicaliștii susțin că această acțiune a perturbat procesul de procesare a plăților. Ministrul Marcel Boloș a încercat să calmeze spiritele, indicînd că problema este cauzată de anumite deficiențe în sistemul informatic al ministerului.

Într-o declarație emisă sâmbătă, ministrul Boloș a asigurat că se lucrează intens pentru a rezolva această situație regretabilă și a promis că, până la începutul săptămânii viitoare, toți angajații vor primi salariile cuvenite în conturile lor. În ciuda acestei asigurări, tensiunile rămân ridicate în rândul polițiștilor afectați.

ADVERTISEMENT

Între timp, la Ministerul Finanțelor, aproximativ 20.000 de angajați au manifestat îngrijorare cu privire la reformele propuse în administrație, care ar putea duce la pierderea locurilor de muncă sau la reduceri de salarii.

Ministrul Marcel Boloș a încercat să calmeze aceste temeri, întâlnindu-se personal cu angajații de la Trezorerie și asigurându-i că plățile vor fi efectuate în cel mai scurt timp posibil.

ADVERTISEMENT

Autospecialele Poliției Alba, distruse de tinerii polițiști

Inspectoratul Județean de Poliție Alba se confruntă cu o problemă neașteptată: autospecialele lor au fost deteriorate în mod repetat de către tinerii polițiști. Această problemă a fost recunoscută de către reprezentanții IPJ Alba într-un mesaj adresat consilierilor județeni, prin care se solicită achiziționarea unui simulator auto pentru instruirea în conducerea defensivă.

În documentul respectiv se menționează:În ultimii ani, au fost deteriorate multe autospeciale din dotarea IPJ Alba, acest fapt fiind cauzat de lipsa spațiului propriu pentru instruirea polițiștilor în domeniul conducerii autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară şi defensivă, cât şi a lipsei de experienţei poliţiştilor în ceea ce priveşte conducerea pe drumurile publice şi mai ales specializarea acestora în conducerea prioritară şi defensivă, datorită numărului mare de tineri încadraţi în poliţie în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

În concluzie, Biroul Pregătire Profesională din cadrul I.P.J. Alba necesită înzestrarea cu un autovehicul cu aceste caracteristici constructive (pick-up sau break) şi cu un Simulator Auto”.

 

 

ADVERTISEMENT