News

Tragedie în Alba, un bărbat beat a murit după ce a fost încătușat de poliție

Un bărbat de 55 de ani, cu probleme medicale și aflat sub influența alcoolului, a fost dus la spital de către polițiștii din Cugir.
02.08.2023 | 17:10
Tragedie in Alba un barbat beat a murit dupa ce a fost incatusat de politie
Tragedie în Cugir: Bărbat decedat în spital după manifestări agresive sub influența alcoolului. Foto: Colaj Fanatik/Hepta, Facebook.
ADVERTISEMENT

O tragedie a avut loc, luni, 1 august, în orașul Cugir, când un bărbat de 55 de ani, care se confrunta cu probleme medicale, a decedat în sediul unității medicale după ce a fost dus acolo de polițiști pentru că manifesta un comportament agresiv.

Un bărbat a decedat la spital după intervenția polițiștilor

Evenimentul a fost semnalat prin apelul de urgență 112, iar la fața locului au intervenit o patrulă din cadrul Poliției Orașului Cugir și un echipaj SMURD. În apartamentul bărbatului, acesta a fost găsit într-o stare de ebrietate și se manifesta atât verbal, cât și fizic, fiind necesară imobilizarea lui pentru a evita situații periculoase.

ADVERTISEMENT

Din cauza agresivității sale și a problemelor de sănătate, s-a decis transferarea lui la spital cu echipajul SMURD. Însă, în sediul unității medicale, starea bărbatului s-a înrăutățit rapid, iar eforturile de resuscitare aplicate de personalul medical nu au avut succes.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru cercetarea cazului sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În urma concluziilor medico-legale preliminare, s-a stabilit că decesul bărbatului a fost neviolent și a fost cauzat de miocardită.

ADVERTISEMENT

Cercetările sunt în desfășurare pentru a se clarifica toate circumstanțele în care a avut loc tragicul incident. Familia și prietenii bărbatului se află acum în doliu, iar autoritățile încearcă să determine exact motivele  care au dus la tragedie.

Mașina poliției, împiedicată de o bicicletă

Un incident neobișnuit a avut loc în municipiul Buzău în timpul unei intervenții a polițiștilor pentru identificarea unui șofer suspectat că avea montate plăcuțe de înmatriculare false. Mașina Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău a fost ținta unei acțiuni aparent deliberate din partea unui biciclist care se afla în trafic în acel moment.

ADVERTISEMENT

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, Ane-Mari Vrapciu, polițiștii au observat un autovehicul cu plăcuțe de înmatriculare suspecte și au încercat să-l oprească, dar șoferul a refuzat să coopereze și a fugit din zonă. Mașina a fost găsită ulterior abandonată pe o stradă din Buzău, iar polițiștii au continuat căutările pentru identificarea șoferului și clarificarea situației juridice a vehiculului.

În timp ce polițiștii se aflau în căutarea șoferului, sursele au indicat că un bărbat a lovit cu intenție o autospecială de Poliție cu bicicleta pe care o conducea, aparent cu scopul de a îngreuna activitățile de investigație. Cu toate acestea, pagubele produse au fost minore.

ADVERTISEMENT

La locul incidentului au fost trimise echipaje suplimentare pentru a asigura desfășurarea cu operativitate a investigațiilor și menținerea ordinii publice. Totodată, Parchetul a fost informat despre situație și urmează să analizeze dacă faptele comise de către biciclist îndeplinesc elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj, pentru a fi dispuse măsuri legale conform competențelor. Ancheta continuă, iar autoritățile depun eforturi pentru identificarea șoferului responsabil și luarea măsurilor legale adecvate în legătură cu acest incident neobișnuit.

ADVERTISEMENT