News

Poliţistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a fost condamnat cu suspendare. Familia micuţei e revoltată

Decizie revoltătoare a magistraţilor în cazul Raisei, fetiţa omorâtă în urmă cu doi ani pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul Laminorului.
31.01.2024 | 15:01
Politistul care a uciso pe Raisa pe trecerea de pietoni a fost condamnat cu suspendare Familia micutei e revoltata
Poliţistul Constantin Popescu nu va sta nico zi la puşcărie Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Constantin Popescu, polițistul care a accidentat-o mortal în luna ianuarie 2022 pe Raisa, o fetiță de 11 ani, a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după cum a anunţat avocatul familiei victimei, Adrian Cuculis.

160.000 de euro despăgubiri pentru familia Raisei

Poliţistul vinovat de producerea accidentului a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare şi nu cu executare, aşa cum ceruse familia.

ADVERTISEMENT

“Acţiunea civilă şi anume daunele morale au fost duse în derizoriu, în sensul în care au fost acordate daune de 160.000 euro pentru familia Raisei, iar Marina a primit 90.000 de euro pentru cele 100 de zile de îngrijiri medicale. Vom formula cu siguranţă Apel”, a declarat avocatul Cuculis.

“Dacă nu era destul, munca în folosul comunităţii o să fie făcuta probabil la Arhiepiscopia Bucureştilor”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Pe data de 13 ianuarie 2022, Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, însă nu şi pe cele acustice.

Constantin Popescu, cel care se afla la volan, are acum 33 de ani. Potrivit raportului inițial al Poliției, agentul „nu a acordat prioritate de trecere pietonilor”, nu era în misiune în momentul producerii accidentului și circula cu viteză.

ADVERTISEMENT

Pe data de 3 mai a anului trecut, parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a prezentat expertiza tehnică de circulație în cazul Raisei.

“Raport final. Polițistul Popescu a circulat cu 88 km/h atunci când a accidentat fetițele pe trecerea de pietoni. Neatenția, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă, toate cuprinse în culpa polițistului. Se mai arată că mașina MAI era corespunzătoare din punct de vedere tehnic”, transmitea la momentul respectiv avocatul Cuculis.

ADVERTISEMENT

Pe perioada procesului, care început în ianuarie 2023, Constantin Popescu a fost cercetat în libertate şi în ciuda gravităţii accidentului pe care l-a provocat, acestuia nu i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

ADVERTISEMENT