News

Pompierii ar urma să verifice persoanele carantinate, susține Sindicatul Europol: „Vor ajunge să fie umiliți de oricine cunoaște legea”

Sindicatul Europol susține că a fost luată decizia ilegală ca pompierii să verifice persoanele carantinate, după ce polițiștii au refuzat să se ocupe de acest lucru.
24.12.2021 | 09:00
Pompierii ar urma sa verifice persoanele carantinate sustine Sindicatul Europol Vor ajunge sa fie umiliti de oricine cunoaste legea
ADVERTISEMENT

Conform Sindicatului Europol, autoritățile din țară au decis un nou aspect în ceea ce privește verificarea persoanelor care trebuie să stea în carantină.

Astfel, sursa arată că, după ce angajații din Ministerul Afacerilor au refuzat să verifice dacă persoanele care trebuie să stea în izolare o fac sau nu, secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat ar fi cei care au găsit o soluție.

ADVERTISEMENT

Pompierii ar urma să verifice persoanele care stau în carantină

„Cei care ocupă funcții politice în MAI, secretarii de stat Despescu și Arafat și-au activat “slugile” și le-au “asmuțit” împotriva populației.

După ce au văzut că polițiștii și-au studiat atent fișa postului și au constatat că nu au atribuții pe linia verificării persoanelor față de care s-a luat măsură carantinării/izolării, s-a instalat panica în MAI”, a tranmis sindicatul, pe pagina sa oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Soluția despre care vorbește Sindicatul Europol în postarea făcută pe rețelele de socializare este că s-a decis ca pompierii să fie cei care să verifice dacă persoanele care trebuie să stea în carantină respectă sau nu legea în vigoare.

Totuși, aici ar exista o mare problemă, anume aceea că pompierii nu au dreptul legal de a le cere oamenilor să se legitimeze și nici nu intră în atribuțiilor lor de serviciu să verifice persoanele care ar trebui să stea în izolare sau carantină.

ADVERTISEMENT

Europol: „Pompierii vor ajunge să fie umiliți de orice carantinat”

Mai mult decât atât, sursa citată spune că se va ajunge la o situație jenantă pentru pompieri, deoarece ei vor ajunge să fie umiliți de persoanele care cunosc legea.

Pe scurt, aceștia vor fi puși în fața unei situații stânjenitoare, căci dacă vor verifica persoanele aflate în carantină, ele pot să refuze să se legitimeze, deoarece obligația de a face acest lucru este doar în fața polițiștilor sau jandarmilor.

ADVERTISEMENT

„Rezolvarea însă a venit repede. Cei doi secretari de stat le-au impus, în mod ilegal, pompierilor să desfășoare activitățile de verificare a persoanelor carantinate.

Singura problemă, una “mică” de altfel, este că pompierii nici măcar nu au dreptul, conform legii.

Cu alte cuvinte, pompierii vor ajunge să fie umiliți de orice carantinat care cunoaște legea și știe că doar în fața polițiștilor și jandarmilor are obligația de a se legitima”, a mai transmis sursa citată.

ADVERTISEMENT