News

Incendiu puternic la un centru REMAT din Glina. Nu au fost înregistrate victime. Reacţia lui Octavian Berceanu şi anunţul ANM despre norul de fum / Update

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că un incendiu a izbucnit la un centru de reciclare a deșeurilor din Glina. La fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale.
30.03.2022 | 18:03
Incendiu puternic la un centru REMAT din Glina Nu au fost inregistrate victime Reactia lui Octavian Berceanu si anuntul ANM despre norul de fum  Update
ADVERTISEMENT
30-03-2022
18:27

Octavian Berceanu: Urmează un aer de război peste Bucureşti

Fostul comisar şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a precizat că au ars interioarele maşinilor dezmembrate, avertizând totodată, asupra toxicităţii ridicatet a fumului.

”Ard interioarele maşinilor dezmembrate, în Glina, fumul e de 4500 de ori mai toxic decât cel provenit de la arderea lemnului. Urmează un aer de război peste Bucureşti.  

În fiecare zi intră în ţară 1000 de maşini SH. Rablele existente sunt dezmembrate cu sutele zilnic şi nu există o industrie care să facă ceva cu aceste interioare. Cele mai multe sunt incinerate, îngropate sau aruncate pe câmpuri. 

”Nu există absolut nicio trasabilitate a interioarelor auto provenite din dezmembrări. Zeci de milioane de euro făcuţi la negru ajung la structurile de crimă organizată, la politicienii cu functii şi la primarii care închid ochii”, a scris Berceanu, pe Facebook.
 

30-03-2022
18:24

Incendiul de la REMAT Glina nu a făcut victime

Centrul INFOTRAFIC anunţă că incendiul a fost localizat şi stins în mare parte, iar traficul în zonă, reluat. De menţionat că nu s-au înregistrat victime.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră a fost reluată pe ambele sensuri de mers ale DN Centura Bucureşti, la kilometrul 27+300 de metri, în zona incendiului produs la Remat Glina, judeţul Ilfov, acesta fiind lichidat în mare parte”, a transmis, miercuri seară, Centrul Infotrafic.  

30-03-2022
17:31

Ministerul Mediului şi ANM, anunţ despre incendiul de la Glina

Pompierii încă se luptă cu flăcările, însă intervenţia este una complicată, mai ales din cauza fumului gros şi a suprafeţei mari pe care se desfăşoară.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi un comunicat cu privire la norul de fum emanat.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Glina, judeţul Ilfov, se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat (…) din direcţie predominant sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi deplasare spre nord-est”, se menţionează în comunicatul ANM.

Comisarii de la Garda Naţională de Mediu vor începe un control la agentul economic, după ce incendiul va fi stins. Ministerul Mediului susţine că fumul nu a afectat calitatea aerului din Bucureşti.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au transmis un mesaj prin RO-Alert prin care avertizează că un incendiu s-a produs la un centru de colectare și reciclare a deșeurilor din Glina.

Zona este periculoasă

Incendiul s-a produs pe strada Abatorului din localitatea Glina, județul Ilfov. Autoritățile recomandă evitarea zonei pentru a permite autospecialelor de stingere să intervină.

ADVERTISEMENT

Fumul puternic produs de acest incendiu au dus la blocarea traficului pe secțiunea de centură a Bucureștiului din apropiere.

“Incendiu major produs la REMAT, pe Intrarea Abatorului, în localitatea Glina, județul Ilfov. Ocoliți zona. Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul on-line ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”, transmit autoritățile.

ADVERTISEMENT

La acest moment, la fața locului s-ar afla nouă autospeciale care încearcă să stingă incendiul alimentat de deșeurile lemnoase și de caroseriile mașinilor.

“Ard caroserii de autoturisme și material lemnos. Actionează 9 autospeciale de stingere. Sunt degajări mari de fum. Recomandam evitarea zonei pentru a facilita deplasarea autospecialelor de intervenție. Incendiul se manifestă pe o suprafață de 1.000 mp, fără posibilități de propagare”, transmit oficialii ISU.

ADVERTISEMENT

Informațiile de la fața locului arată că flăcările afectează aproximativ 1.000 de metri pătrați din suprafața centrului de reciclare. Din fericire, salvatorii care intervin sunt de părere că incendiul nu se poate extinde la clădirile din jur.

Numărul autospecialelor trimise de autorități pentru a stinge flăcările ar fi ajuns la 13. Acestora li s-ar mai fi adăugat și două autospeciale ale SMURD, cu echipament necesar descarcerării.

ADVERTISEMENT

Intervenția pompierilor în cazul acestui incendiu de la REMAT Glina este îngreunată de faptul că, în zonă, autospecialele acestora au un acces limitat la surse de apă.

“Până la acest moment al investigaţiilor nu au rezultat victime, ci pagube materiale. Se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzei producerii incendiului”. transmit autoritățile.

ADVERTISEMENT
Tags: