Fotbal intern

Portarul Andrei Vlad, cel mai bun om al FCSB-ului în victoria cu Dinamo. Cine a fost cel mai slab de pe teren

26.06.2020 | 11:25
Portarul Andrei Vlad cel mai bun om al FCSBului in victoria cu Dinamo Cine a fost cel mai slab de pe teren
Andrei Vlad a fost cel mai bun de pe teren în partida Dinamo - FCSB 0-3, din semifinalele Cupei României. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB s-a distrat cu Dinamo în turul semifinalelor Cupei României, victoria cu 3-0 obținută pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare asigurând practic încă de pe acum accederea în ultimul act al competiției.

Surprinzător, deși au dominat aproape în totalitate partida, iar victoria nu le-a fost pusă nicio clipă la îndoială, cel mai bun om al oaspeților a fost Andrei Vlad, conform datelor oferite de InStat. Portarul FCSB-ului a avut un index de 326, unul excelent pentru o partidă din competițiile românești.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, singurul jucător care a ieșit în evidență cât de cât a fost Diego Fabbrini, cu un index InStat de 272, asemănător cu al multor fotbaliști ai echipei învingătoare.

Andrei Vlad a fost remarcatul serii, doi fundași ai FCSB-ului în Top 3

Andrei Vlad a reușit să păstreze poarta intactă în partida cu Dinamo, fiind unul dintre remarcații serii. O confirmă și indexul InStat de 326, cel mai mare dintre toți jucătorii prezenți pe teren. Portarul oaspeților a avut câteva intervenții salvatoare la scorul de 1-0, iar dacă Dinamo reușea să înscrie poate alta era soarta partidei.

ADVERTISEMENT

Poate părea surprinzător, dar următorii doi clasați în topul InStat sunt doi fundași, Iulian Cristea și Valentin Crețu, ambii de la FCSB. Primul a avut un index de 304 (singurul alături de Vlad care a mai sărit peste 300), în timp ce al doilea a fost pe aproape, cu „doar” 295.

Alți jucători care au ieșit în evidență de la FCSB au fost Darius Olaru (index 287) și tânărul Cristian Dumitru (277). Deși a evoluat doar puțin peste 30 de minute, Dumitru a fost revelația serii, cu un gol și un assist.

ADVERTISEMENT

Adi Popa a fost surpriza pregătită de Bogdan Vitilă pentru semifinala Cupei cu Dinamo. În ciuda faptului că nu a efectuat decât vreo 5 antrenamente cu echipa și venea după o perioadă lungă de inactivitate, „Motoreta” și-a făcut datoria atât cât l-au ținut picioarele. A deschis scorul în minutul 33, a mai creat câteva faze periculoase, însă a fost schimbat după 60 de minute deoarece „terminase benzina”. A primit un index InStat de 264, peste Moruțan (260) sau Ovidiu Popescu (260), jucători care au stat pe teren 90 de minute.

Rămânând la Adi Popa, partida cu Dinamo ar putea fi ultima pentru el la FCSB, deoarece contractul îi expiră pe 30 iunie. Nu ar spune însă „nu” unei continuări până la finalul campionatului, dar are unele dorințe pentru a semna prelungirea, pe care FANATIK vi le-a prezentat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Cele mai mici cifre de la FCSB le-au avut tinerii Niță (222) și Perianu (245), dar ei au evoluat mai puțin de 20 de minute.

Top 5 cei mai buni jucători de la FCSB după indexul InStat

  • 1. Andrei Vlad 328
  • 2. Iulian Cristea 304
  • 3. Valentin Crețu 295
  • 4. Darius Olaru 287
  • 5. Cristian Dumitru 277

Răuță e bun la revolte, nu și la fotbal. Cel mai slab de pe teren

Alexandru Răuță, jucător despre care s-a scris că ar crea tensiune în vestiar pentru că nu este folosit mai des, a prins primul „11” în semifinala cu FCSB, dar evoluția sa a fost catastrofală. Index InStat de 181, cel mai mic de pe teren, motiv pentru care Adrian Mihalcea l-a și schimbat la pauză. La fel cum a făcut-o și cu Daniel Popa, al doilea cel mai slab jucător al meciului, cu un index apropiat de cel al lui Răuță: 187. De remarcat că cei doi au avut cifre mai slabe chiar și decât tinerii Niță și Perianu de la FCSB.

Cel mai bun jucător al „câinilor” în umilința de miercuri seara a fost Diego Fabbrini, cu un index InStat de 272. A fost singurul care a trecut de 250, următorii clasați fiind Mihai Popescu (239) și Mrzjlak (238).

Ricardo Grigore, jucător care a izbucnit în plâns după partidă, a avut o evoluție dezastruoasă, reflectată și în indexul InStat: 208. Cifre asemănătoare au avut Montini și Moldoveanu (ambii 204), dar și fundașul Kilyen (192).

Top 5 cei mai slabi jucători de la Dinamo după indexul InStat

  • 1. Alexandru Răuță 181
  • 2. Daniel Popa 187
  • 3. Szabolcs Kilyen 192
  • 4. Ioan Filip 200
  • 5. Mattia Montini 204
ADVERTISEMENT