News

Posibil focar de infecție coronavirus în Iași. Sute de oameni au ieșit la talcioc fără măști. Poliția era absentă, nicio persoana aflată în bazar nu a respectat distanțarea socială

26.07.2020 | 15:55
Posibil focar de infectie coronavirus in Iasi Sute de oameni au iesit la talcioc fara masti Politia era absenta nicio persoana aflata in bazar nu a respectat distantarea sociala
Oamenii n-au purtat măști în talciocul din Iași, deși ar trebui să se respecte distanțarea socială. Foto: Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Posibil focar de infecție coronavirus în Iași, chiar într-un talcioc, un bazar din oraș, unde oamenii s-au plimbat fără mască și fără să respecte distanțarea socială în contextul COVID 19.

Imaginea a făcut furori în mediul online, în special în ziarele locale, unde a fost trimisă, intițial, fotografia.

ADVERTISEMENT

În județul Iași, până în acest moment, conform datelor publice, au fost confirmate până la 1.260 de cazuri de coronavirus.

Posibil focar de infecție coronavirus în Iași

Deși masca de protecție a devenit obligatorie în majoritatea locațiilor în orașul Iași, nu toată lumea o poartă. Mai mult, orașul din regiunea Moldovei poate deveni focar de infecție din cauza numărului mare de îmbolnăviri de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, masca a devenit obligatorie în spațiile aglomerate, iar în piețe aglomerația este interzisă, în magazine sau autobuze. De asemenea, transportul în comun se face cu un număr mic de oameni, oamenii sunt verificați la intrarea în piețe, străzile sunt dezinfectate, iar bătrânii primesc din nou ajutoare și li se solicită să nu iasă afară din casă.

Acestea sunt ultimele măsuri luate la nivel de municipiu, însă nu toată lumea le respectă. Ziarul de Iași a publicat această fotografie din talcioc primită la adresa redacției.

Situația în județ este dramatică, căci în spitalul din municipiul Iași aproape că nu mai există paturi pentru bolnavi. „ Iașiul, în momentul de faţă, nu are un număr de locuri libere confortabil. Deci numărul de îmbolnăviri sau al celor care sunt purtători este în creștere.”, a declarat Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecţioase.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

Farmecul zilei – apus cu raze aurii, lumină în amurg 🍷🎻 #sunset #goldenhour #promenade #summer #magicmoments #goldenlight #photography #samsunga6plus #visitiasi #mycityiasi

A post shared by My city📍Iași (@visit__iasi) on

Deși primarul orașului a luat cele mai bune măsuri și încearcă să țină situația sub control, lucrurile par să se ducă într-o altă direcție, una greșită, air numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus crește alarmant. „ Acele măsuri de distanțare și purtarea măștilor și distanța în piețe din starea de urgență le-am reluat de astăzi. Poliţia Locală a fost invitată să încerce să fie un pic mai activă, inclusiv în zonele de cluburi, distracţie.Am mers pe aceleaşi măsuri din starea de urgenţă pentru că de fapt ne aflăm într-o situaţie mai grea decât în starea de urgenţă în ultima perioadă, vrem să fim cât se poate de preventivi, poate reuşim să începem şcoala în septembrie şi în octombrie anul universitar. Nu încercăm să stricăm viața nimănui. Nu vreau să ajungem la carantinare, pentru că o carantinare a municipiului Iaşi, care e miezul Moldovei, ar fi extraordinar de dificilă pentru toată regiunea.”,a declarat Mihai Chirică, primarului orașului Iași.