News

Poșta Română a început distribuirea voucherelor de 250 de lei. Primele 35.000 de carduri ajung în 5 județe

Vineri, 10 iunie, Poșta Română a început distribuirea voucherelor sociale de 250 de lei din cadrul programului ”Sprijin pentru România”. Un lot de 35.000 de carduri electronice va ajunge în 5 județe.
11.06.2022 | 10:43
Posta Romana a inceput distribuirea voucherelor de 250 de lei Primele 35000 de carduri ajung in 5 judete
Voucherele de 250 de lei au început să fie distribuite de Poșta Română. Sursa foto: colaj Fanatik / posta-romana.ro
ADVERTISEMENT

Încă de la 1 iunie, autoritățile anunțau, oficial, că debutează emiterea voucherelor sociale de 250 de lei pentru cetățenii defavorizați. Anunțul era făcut de ministrul muncii, Marius Budăi.

Voucherele de 250 de lei au început să fie distribuite de Poșta Română. Județele în care au ajuns 35.000 de carduri

Practic, primele carduri electronice care vor fi încărcate cu voucherele sociale în valoare de 250 de lei au început să ajungă la cetățeni abia de vineri, 10 iunie.

ADVERTISEMENT

Poșta Română anunță că a distribuit primele carduri din programul ”Sprijin pentru România”. Acest prim lot cuprinde 35.000 de vouchere electronice, care ajung în județele Ilfov, Brăila, Buzău, Olt și Galați.

În fotografiile postate pe site-ul Poștei Române se observă un angajat al instituției în momentul în care oferă primul card electronic. Pe card vor fi virate ajutoarele financiare acordate persoanelor sărace, însă, numai după terminarea procesului de distribuire.

ADVERTISEMENT

Distribuirea tuturor cardurilor va fi realizată de Poşta Română la domiciliile beneficiarilor, într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenților autorizați, întreaga perioadă de valabilitate a convenției fiind de 18 luni de la semnarea documentului.

Când vor fi virați banii pe aceste vouchere sociale

Autoritățile anunță că următorul lot de aproape 300.000 de carduri va fi livrat de angajații poștali săptămâna viitoare, la nivelul întregii țări. Dintre acestea, aproximativ 55.000 de carduri vor ajunge la cetățeni din București.

ADVERTISEMENT

Voucherele sociale în valoare de 250 de lei, acordate prin programul ”Sprijin pentru România”, vor fi acordate în patru tranșe, o dată la două luni, până la finalul anului.

Poșta Română informează că încărcarea voucherelor cu suma de 250 de lei se va face după ce se încheie procesul de distribuire, mai exact după ce ajutoarele aferente tranșei I vor ajunge la beneficiari, începând cu data de 20 iunie 2022.

ADVERTISEMENT

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:

  • 1) emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)
  • 2) împlicuire și distribuirea
  • 3) încărcarea valorică a cardurilor.

În total, aproximativ 2,5 milioane de români cu venituri reduse vor primi aceste vouchere sociale.

ADVERTISEMENT