Life

Poți obține un alt loc gratuit în avion? Un însoțitor de zbor a spus cum ajungi rapid la clasa business

Poți obține un alt loc gratuit în avion? Un însoțitor de zbor a explicat ce pot să ceară pasagerii, dar și ce pot să primească într-o astfel de situație.
19.06.2023 | 08:16
Poti obtine un alt loc gratuit in avion Un insotitor de zbor a spus cum ajungi rapid la clasa business
Poți obține un alt loc gratuit în avion. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poți obține un alt loc gratuit în avion? Poate te-ai răzgândit și poate vrei un upgrade, astfel încât să ajungi la clasa business. Este sau nu posibil acest lucru? Un însoțitor de zbor cu vastă experiență în domeniu a explicat totul.

Secretele unui însoțitor de zbor

Jay Roberts, care a lucrat ca membru senior al echipajului de cabină pentru Emirates și care conduce populara rețea Fly Guy’s Cabin Crew Lounge, despre miturile legate de upgrade-uri și secretele pentru a le obține, a vorbit pe acest subiect.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru MailOnline Travel, acesta a explicat că angajații companiilor aeriene le dau doar anumitor persoane un alt loc gratuit în avion. Potrivit acestuia, nimeni nu e atât de generos, iar profitul este mereu pe primul loc.

”Vremurile s-au schimbat, companiile aeriene sunt în mare parte private și mai puțin generoase. Iar profiturile sunt obiectivul lor principal. Drept urmare, companiile aeriene urmăresc îndeaproape cel mai scump produs al lor: locurile din cabinele premium”, a explicat acesta, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Și totuși poți obține un alt loc gratuit în avion? Jay susține că fie plătești pentru el, fie îl poți câștiga. Există câteva metode în acest sens însă, pe care mulți pasageri nu le cunosc. Spre exemplu, locurile nevândute ajung să fie o recompensă pentru clienții loiali.

Cum poți obține un alt loc gratuit în avion

Astfel, un pasager care circulă cu aceea firmă aeriană poate deci ”să câștige” un alt loc în avion la clasa business. De asemenea, există și alte avantaje pentru un client fidel, a mai explicat însoțitorul de bord. 

ADVERTISEMENT

”Alegeți compania aeriană care vi se potrivește cel mai bine și zburați cel mai mult cu ea. Odată ce veți obține statutul de elită, veți fi cel pe care ei îl vor alege pentru a face upgrade atunci când va veni momentul.

De asemenea, puteți folosi milele câștigate prin punctele și milele companiei aeriene pentru a face upgrade. Punctele cardurilor de credit sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a prinde locuri gratuite în față.

ADVERTISEMENT

Unele companii aeriene chiar organizează licitații sau fac reduceri mari de locuri dacă acestea nu s-au vândut încă aproape de ziua plecării, pentru a preveni ca locurile bune să rămână goale sau să fie folosite ca upgrade gratuit pentru un călător frecvent sau pentru personal”, a mai adăugat acesta.

De asemenea, însoțitorul de zbor a mai adăugat că există și posibilitatea de upgrade-uri gratuite, însă doar în circumstanțe extreme. Acestea sunt singurele care pot fi făcute în aceeași zi cu zborul, arată Daily Mail.

Pe de altă parte, sunt foarte mici șansele ca un pasager obișnuit să se bucure de ele. Astfel, dacă într-adevăr îți dorești un alt loc gratuit în avion, la clasa business, mai bine alegi o companie aeriană unde să poți deveni client fidel.

ADVERTISEMENT
Tags: