News

Potop în Tulcea. O ploaie torențială a făcut ravagii: străzi inundate, mașini luate de ape

Vremea rea a făcut prăpăd, luni seara, în Tulcea. Canalizarea nu a mai făcut față, iar străzile s-au transformat în râuri.
01.08.2023 | 09:36
Potop in Tulcea O ploaie torentiala a facut ravagii strazi inundate masini luate de ape
Potop în Tulcea. O ploaie torențială a făcut ravagii. Colaj Fanatik/ sursa foto: Meteo Plus
ADVERTISEMENT

Potop în Tulcea, acolo unde o ploaie torențială a făcut ravagii. Furtunile și aversele abundente au lăsat prăpăd, noaptea trecută, în orașul Tulcea. Locuințele oamenilor și străzile au fost inundate, iar mașinile au fost luate de ape.

Potop în Tulcea. O ploaie torențială a făcut ravagii

Canalizarea nu a mai făcut față, iar străzile s-au transformat în râuri. Ploaia a durat doar câteva minute, însă a fost suficient să producă dezastru. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apelor din mai multe gospodării.

ADVERTISEMENT

Mai multe autoturisme au fost luate pe sus de ape. Salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” județului Tulcea au fost solicitați pentru evacuarea a trei oameni care au rămas într-un autoturism luat de viitură pe o stradă din Tulcea.

De asemenea, autoritățile au emis un mesaj RO-Alert, tulcenii, dar și cetățenii din localitățile limitrofe, fiind avertizați cu privire la pericolul survenit în urma fenomenelor meteorologice. Cantitățile de apă au acumulat peste 35-40 l/mp.

ADVERTISEMENT

„A fost emis un mesaj RO-ALERT de vreme severă, ploi torențiale și descărcări electrice”, au transmis, luni seara, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea.

Vremea a făcut prăpăd în Brăila și Harghita

Aceleași probleme au fost întâmpinate și de locuitorii din Brăila, acolo unde finalul lunii iulie a adus vreme rea, caracterizată de ploi torențiale și furtuni. În urma acestora, mai multe locuințe și străzi au fost inundate.

ADVERTISEMENT

„În urmă precipitațiilor abundente din această după-amiază, în municipiul Brăila, se intervine cu 4 ASAS și 4 motopompe pentru degajarea apei pe străzile Aurel Vlaicu, Mircea Vodă, Comunarzi, unde apă a intrat și în locuințe, iar pe șoseaua Buzăului într-o curte.

Pe străzile Ion Neculce, Grădinarilor, Cazasului, P.Șt.Goangă, Decebal, Câmpului, G. Enescu, Bărăganului și Octav Băncilă este apă acumulată pe străzi și în curți”, a informat ISU Brăila, în cursul zilei de luni.

ADVERTISEMENT

Și în județul Harghita au fost semnalate probleme din cauza fenomenelor meteorologice. Vântul puternic a pus la pământ mai mulți copaci, care s-au prăbușit peste firele de electricitate. Oameni din cinci localități au rămas fără curent.

 

ADVERTISEMENT