Sporturi

Poveste de viață impresionantă pentru Elise Mertens, rivala Simonei Halep de la Australian Open. S-a născut la 7 luni, sora ei geamănă a murit: ”Am luptat pentru viața mea!” VIDEO

25.01.2020 | 13:35
Poveste de viata impresionanta pentru Elise Mertens rivala Simonei Halep de la Australian Open Sa nascut la 7 luni sora ei geamana a murit Am luptat pentru viata mea VIDEO
Poveste de viață impresionantă pentru Elise Mertens, rivala Simonei Halep de la Australian Open. S-a născut la 7 luni, sora ei geamănă a murit: ”Am luptat pentru viața mea!” VIDEO. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

De ani buni, Elise Mertens este cea mai bună jucătoare din Belgia în circuitul WTA. Urmașa legendarelor Kim Clisters și Justine Henin, cea care se va confrunta cu Simona Halep în optimile de finală de la Australian Open, are o poveste de viață impresionantă.

Elise Mertens, rivala Simonei Halep de la Australian Open, are o poveste de viață impresionantă

Cu mult timp înainte de luptele sale din circuitul WTA, Elise Mertens a dus cea mai importantă luptă din viața sa. A fost chiar o luptă pentru supraviețuire, pentru că Elise a avut parte de cel mai important ”meci” al carierei chiar în ziua în care a venit pe lume.

ADVERTISEMENT

Elise Mertens a trebuit să lupte încă de mică pentru a rămâne în viață, toate acestea după ce mama ei, Liliane Mertens, a născut-o prematur. Sora geamănă a sportivei din Belgia a murit în timpul sarcinii.

Trebuia să nasc gemeni, dar, în timpul sarcinii, celălalt copil a murit. S-a născut Elise, eram însărcinată de nici şapte luni, aşa că s-a născut cu mai mult de două luni înainte, dar a fost o luptătoare de la început, a povestit mama lui Elise, Liliane Mertens, pentru WTA.

ADVERTISEMENT

Mertens este o familistă convinsă. Aceasta petrece cât de mult timp poate alături de părinţi şi de sora ei, dar şi de animalele sale. Acasă are patru câini şi o mulţime de păsări, precum fazani, păuni, cocori şi găini. Alături de tatăl ei joacă des tenis de masă.

Elise: ”Am în mine instinctul de luptătoare”

“A trebuit să lupt ca să rămân în viață. Cred că trebuie să faci acest lucru și în meciuri și am în mine acest instinct, de a lupta. Tatăl meu are același caracter ca și mine, m-a ajutat mult din punct de vedere mental”, a spus numărul 21 WTA, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a lovit de această caracteristică a belgiencei în finala de la Doha 2019. Românca a condus meciul de atunci cu 6-3, 2-0, însă Elise a revenit spectaculos și a câștigat trofeul.

Românca vorbea încă de la conferința de presă de după meciul cu Putintseva despre abilitatea Elisei de a lupta pânâ la capăt.

ADVERTISEMENT

”Îmi amintesc bine ultimul nostru meci de la Doha. Am avut acolo un set și un break avantaj. E o jucătoare care nu se dă bătută niciodată și luptă până la capăt”, a spus Simona.

Elise Mertens: “Sunt o fată simplă dintr-un oraș mic!”

Și Lauren Mertens, sora lui Elise, a vorbit despre ceea ce îi place adversarei Simonei Halep să facă în timpul liber. “Îi plac momentele petrecute cu familia ei, alături de câinii ei,lucrurile simple o fac fericită“. Elise Mertens s-a descris: “Sunt o fată simplă dintr-un oraș mic”.

Ce spun apropiații despre Elise

Kim Clijsters, legendara jucătoare belgiană, cea care a ajutat-o mult pe Elise Mertens în carieră, spune despre ”urmașa” ei din tenisul belgian că este o sportivă cu capul pe umeri, care vrea mereu să crească în joc.

“Este o fată cu capul pe umeri, foarte disciplinată, o bună ascultătoare, îi place să învețe și vrea să crească.”

Și Lauren Mertens, sora lui Elise, a vorbit despre ceea ce îi place adversarei Simonei Halep să facă în timpul liber. “Îi plac momentele petrecute cu familia ei, alături de câinii ei,lucrurile simple o fac fericită

Elise Mertens s-a născut pe 17 noiembrie 1995 în Belgia, la Leuven, iar în prezent este stabilită la Hamont Achel. Jucătoarea de tenis în vârstă de 24 de ani ocupă locul 17 în clasamentul WTA la simplu, iar la dublu este pe poziția a 3-a.

  • 5.976.000 de euro a câștigat Elise Mertens din tenis
  • 2013 a fost anul când a trecut la profesioniști
  • 5 turnee WTA a câștigat Mertens în carieră
  • 12 WTA a fost cea mai bună poziție din carieră, în noiembrie 2018
ADVERTISEMENT