News

Poveste impresionantă de viață. Cum și-a convins un român copiii să se întoarcă acasă din străinătate

Grigore Dobraș, fermierul model care și-a adus copiii din străinătate să muncească împreună. „Înseamnă mai mult ca orice pe lumea asta”
15.07.2023 | 16:09
Poveste impresionanta de viata Cum sia convins un roman copiii sa se intoarca acasa din strainatate
Fermierul Grigore Dobraș are nouă copii și 14 nepoți. Munca este secretul bunăstării, spune el Foto: captură YouTube/TVR
ADVERTISEMENT

Un român, fermier din județul Satu Mare, a reușit să-și aducă toți copiii acasă, care plecaseră să muncească în străinătate. Fermierul Grigore Dobraș spune că, pentru el, asta „înseamnă mai mult ca orice pe lumea asta”.

Grigore Dobraș are nouă copii și 14 nepoți

Pentru Grigore Dobraș, fermier din comuna Halmeu, judeșul Satu Mare, faptul că și-a adus din străinătate toți copiii, care acum muncesc cu el, este cea mai mare realizare. Cazul familiei Dobraș este cu atât mai impresionant cu cât în România se întâmplă fenomenul invers.

ADVERTISEMENT

Majoritatea tinerilor, mai ales din zonele rurale, pleacă să muncească în străinătate, iar părinții lor rămân singuri. Grigore Dobraș nu este însă părăsit. Și nici cu o situație materială precară.

„Am reușit și i-am adus pe toți acasă”

Asta pentru că are o fermă care-i asigură absolut totul pentru trai, fără să fie nevoit să apeleze la magazine. Iar revenirea în țară a copiilor – Grigore se poate lăuda că are nouă copii care i-au dăruit 14 nepoți – nu va face decât să prospere afacerea familiei.

ADVERTISEMENT

„Au fost plecați din țară, am rămas cu două fete gemene și cu una la grădiniță și restul au fost plecați toți în țări străine. Am reușit și i-am adus acasă pe toți. Pentru mine asta înseamnă… nici n-am cuvinte. Tot! Mai mult ca orice pe lume asta! Înseamnă că am reușit, dar nu e ușor! Foarte greu până am reușit și au venit acasă toți și-s aici”, a declarat fermierul Grigore Dobroș pentru Agrointel.

Grigore Dobraș împreună cu familia reprezintă un model de succes în domeniul agriculturii și creșterii animalelor: vaci (200) , oi (peste 2.000), livezi cu fructi, sere de legume, nimic nu lipsește.

ADVERTISEMENT

O cooperativă de familie de peste 2 milioane de euro

În ferma lui Grigore Dobraș se practică o agricultură fără îngrășăminte iar toate produsele alimentare sunt făcute aici, nimic nu se cumpără. Totul acoperă nevoile. Ce este surplus, familia Dobraș vinde.

Proiectul de modernizare a fermei familiei Dobraș, în valoare de 2.142.000 euro, a făcut ca această veritabilă cooperativă de familie să fie un model de prosperitate prin muncă. Grigore Dobraș spune că nu se va opri aici și că-și va extinde cooperativa.

ADVERTISEMENT

„Lucrăm pe program dublu”

Problema pe care o întâmpină, spune el, sunt oamenii de bază. „La nivel de țară, cea mai mare problemă este omul cu care să faci ceva, dar să și aibă un pic de răspundere, să te bazezi pe el. Fără oameni, fără muncă, nu se ridică nici o gospodărie, nici o țară”, spune Grigore Dobraș.

„Reușita noastră e că lucrăm pe progam de două norme, nu opt ore. Noi facem program dublu în familie, nu opt ore”. „Ce-i nedrept, vă spun, e să iei atâta de la omul care muncește și să dai la omul care nu muncește”, mai spune Grigore Dobraș. „Sunt de acord să dai, dar la cine merită, nu la cine nu merită”.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Cifra care îi provoacă insomnii lui Cristi Borcea. În fiecare noapte!
Cifra care îi provoacă insomnii lui Cristi Borcea. În fiecare noapte!
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze