News

Povestea emoționantă a leagănului care va fi amplasat în Parcul Tineretului. Ce simbolistica are

Un eveniment inedit va avea loc sâmbătă, în Parcul Tineretului. Bucureștenii sunt invitați să se alăture demersului de sprijinire a copiilor defavorizați printr-un simplu gest.
05.10.2023 | 13:45
Povestea emotionanta a leaganului care va fi amplasat in Parcul Tineretului Ce simbolistica are
Leagănul care va fi amplasat în Parcul Tineretului este parte dintr-o campanie de închidere a orfelinatelor din România / Foto: Hope and Homes for Children Romania
ADVERTISEMENT

Parcul Tineretului din București se transformă în acest weekend într-un loc al speranței. Un leagăn care simbolizează o inimă de mamă, conceput de arhitecta Federica Sala, va fi în centrul unei acțiuni publice care marchează 25 de ani de activitate a fundației Hope and Homes for Children în sprijinul celor mai vulnerabili copii ai României.

Copiii sunt așteptați în Parcul Tineretului, alături de familii

Evenimentul din Parcul Tineretului marchează lansarea campaniei #CineNuCe, o inițiativă menită să atragă atenția asupra copiilor fără părinți și să promoveze închiderea orfelinelor din România. Scopul acțiunii este de a sensibiliza comunitatea față de această problemă și de a strânge fonduri pentru a asigura un viitor mai bun copiilor vulnerabili.

ADVERTISEMENT

În ziua evenimentului din Parcul Tineretului (Aleea cu fântâni), care va avea loc sâmbătă, 7 octombrie 2023, între orele 10:00 și 19:00, fundația a pregătit numeroase activități pentru familiile care participă.

Ateliere creative susținute de artistul păpușar Ana Crăciun-Lambru și un flashmob vor anima evenimentul. La ora 13:30, copiii de la școala de dans Cobo Dance Center, fondată de Cocuța și Bogdan Boantă, vor prezenta un moment coregrafic menit să atragă atenția asupra nevoii de iubire și atenție pentru copiii vulnerabili.

ADVERTISEMENT

Punctul central de actracție al evenimentului va fi leagănul simbolic, care va fi amplasat în parc. Leagănul reprezintă simbolul iubirii necondiționate și al speranței, amintindu-ne că fiecare copil merită să crească într-un mediu plin de dragoste și sprijin familial.

Spotul campaniei, lansat online

Campania #CineNuCe aduce în atenția publicului importanța iubirii, atenției și grijii pentru copiii fără părinți, și de a promova închiderea ultimelor orfelinate din România.

ADVERTISEMENT

“Campania #CineNuCe vorbește despre relația dintre părinte și copil prin lentila dragostei, a grijii, a familiei care ocrotește. De ocrotire au nevoie acum 2.000 de copii încă instituționalizați în 77 de centre de plasament și sutele de mii de copii care trăiesc, în România, sub limita sărăciei.

Toți au nevoie să crească departe de traumă, de durere și de singurătate”, afirmă Robert Ion, Director General Hope and Homes for Children România.

ADVERTISEMENT

Spotul campaniei, care poate fi vizionat online, aduce în prim-plan o construcție specială în premieră în România: un leagăn simbolic, creat de arhitecta Federica Sala. Este un simbol al dragostei și grijii pe care un părinte le oferă copilului său și, în același timp, o conștientizare a lucrurilor care le lipsesc cel mai mult copiilor instituționalizați – o familie și o casă plină de dragoste.

ADVERTISEMENT