Life

Povestea italiencei cu suflet de româncă. S-a îndrăgostit de țara noastră și nu a mai plecat: „Au spus că nu voi găsi nimic”

Povestea incredibilă a italiencei care s-a îndrăgostit iremediabil de România. Daria Barcheri nu a mai plecat din țara noastră.
03.10.2023 | 15:28
Povestea italiencei cu suflet de romanca Sa indragostit de tara noastra si nu a mai plecat Au spus ca nu voi gasi nimic
Daria Barcheri s-a îndrăgostit iremediabil de România. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În timp ce mulți români aleg să se stabilească departe de România, străinii care vin în țara noastră se îndrăgostesc iremediabil de meleagurile noastre și nu mai vor să se întoarcă acasă. Daria Barcheri este un astfel de exemplu.

Daria Barcheri s-a îndrăgostit iremediabil de România

Daria Barcheri are 40 de ani, din care aproape un deceniu l-a petrecut la noi în țară. Ea a absolvit Facultatea de Litere și Filozofie din Padova, iar acum nouă ani s-a stabilit în România.

ADVERTISEMENT

Inițial, a locuit trei ani în Constanța, apoi s-a stabilit în București. A avut mai multe locuri de muncă, a lucrat ca și ghid turistic, iar acum predă cursuri online de limba italiană, scrie rotalianul.ro. 

Italianca s-a îndrăgostit iremediabil de țara noastră, astfel că a decis să nu mai plece, fără să țină cont de faptul că nu avea bani și nu cunoștea aproape deloc limba, după cum a povetsit într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

„Pe 27 septembrie, cu 9 ani în urmă, la vârsta de 31 de ani, am decis să mă mut în România. Aveam doar 500 de euro și o valiză plină cu cărți, un telefon mobil, rutina mea zilnică de sport și-mi căutam norocul.

O doamnă foarte amabilă, în vârstă de 70 de ani, m-a găzduit la ea acasă pentru câteva săptămâni. Am mers la o coafeză care mi-a tăiat părul prea scurt și acesta a fost rezultatul. Limba mea română era atât de precară încât abia mă puteam face înțeleasă”, a scris italianca îndrăgostită de România pe social media.

ADVERTISEMENT

Mulți au sfătuit-o să nu rămână aici

Daria Barcheri a ignorat toate părerile negative pe care le-a primit despre țara noastră. I s-a spus că aici o să fie în pericol și că nu are lucruri bune de văzut, însă este de părere că oamenii s-au înșelat amarnic.

„După ce am cunoscut simpatia și solidaritatea locuitorilor din Constanța, am decis să trăiesc în România. Așa că m-am stabilit la București. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult despre capitală a fost dinamismul ei. M-am gândit: ‘Ce minunat! Toată lumea se grăbește, sunt șantiere peste tot, cred că aici este mult de lucru. Și nu m-am înșelat’.

ADVERTISEMENT

Mulți italieni și nu numai m-au sfătuit să nu plec (din Italia – n.r.), spunându-mi că nu voi găsi nimic, doar pericole. Dar, în schimb… Câte lucruri am descoperit! Îmi amintesc de acea zi ca și cum ar fi fost astăzi. La mulți ani mie!”, a povestit Daria Barcheri. 

ADVERTISEMENT