Life

Povestea lui Jeff Bezos. Cum a reușit să dea lovitura în afaceri și să devină unul dintre miliardarii lumii

Cum a ajuns Jeff Bezos să domine lumea afacerilor și să dea lovitura cu Amazon. Povestea lui pare, mai degrabă, scenariul unui film
24.01.2024 | 00:11
Povestea lui Jeff Bezos Cum a reusit sa dea lovitura in afaceri si sa devina unul dintre miliardarii lumii
Cum a ajuns Jeff Bezos să domine lumea afacerilor. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Jeff Bezos este unul dintre afaceriștii care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Acesta a fost CEO al companiei Amazon, una dintre cele mai profitabile la nivel mondial. Deși acum se bucură de succes în lumea afacerilor, povestea și începuturile sale par a fi, mai degrabă, scenariul unui film.

Amazon s-a transformat dintr-o librărie de cartier într-un gigant mondial

Tiparul reușitelor americane este deja celebru. Oamenii înzestrați cu abilități aparte au avut, la un moment dat, norocul de a-și asculta intuiția și de a da lovitura într-un anumit domeniu. Steve Jobs sau Bill Gates sunt doar două exemple.

ADVERTISEMENT

Din aceeași categorie face parte și Jeff Bezos, unul dintre miliardarii renumiți ai plantei. Lumea îl știe ca fiind directorul executiv al Amazon, dar nu mulți sunt cei care îl cunosc povestea de viață și ascensiunea către succes.

Inițial, afacerea lui Jeff Bezos a început într-un mic garaj. În vara lui 1994, acesta punea bazele unei librării online. La început, aceasta se numea Cadabra, Inc. Jeff s-a văzut nevoit să îi schimbe numele după ce un avocat a făcut mai multe confuzii.

ADVERTISEMENT

Abia după acest episod, Bezos a ales numele afacerii care l-a propulsat în topul miliardarilor lumii. Amazon a fost pentru afaceristul cu visuri mari rampa de lansare, dar și cea mai de succes afacere pe care o putea înființa.

Jeff Bezos este singurul om din lume care are o avere de peste 200 de miliarde de dolari

Jeff Bezos pare că s-a născut pentru a face comerț online. Deși nimeni nu îi dădea prea multe șanse la început, Bezos și-a arătat potențialul pe parcurs. Strategia sa a dat roade, iar în prezent, Amazon este platforma care comercializează de toate pentru toți.

ADVERTISEMENT

Afacerea lui Bezos începea să prindă contur pe zi ce trece, iar asta l-a motivat să facă experiența pentru clienți mai comodă și mai facilă. Așa se face că, în 2005, acesta a introdus un abonament unic pentru persoanele care doreau să primească comenzile în două zile.

Cei care nu erau dispuși să aștepte prea mult pentru comenzile lor, au început să plătească 79 de dolari pe an pentru a beneficia de programul de fidelitate Amazon Prime. Programul s-a bucurat de un real succes în rândul americanilor și nu numai.

ADVERTISEMENT

Încă din primele zile, Amazon Prime a început să înregistreze un număr record de clienți. Asta l-a determinat pe Jeff Bezos să creeze propria sărbătoare Amazon, numită Prime Day.

Afacerea care a pornit inițial dintr-un garaj a ajuns să domine lumea marketingului și a comerțului online. Asta l-a transformat pe Jeff Bezos în cel mai bogat om din lume, statut de care s-a bucurat începând în 2017.

Între timp, Bezos a fost devansat de Elon Musk, CEO Tesla. Totuși, fostul CEO Amazon continuă să se bucure de câteva reușite. Una dintre ele este cea din 2020. Atunci, Jeff a devenit singura persoană din lume a cărei avere depășise pragul de 200 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

ADVERTISEMENT
Tags: