Life

Povestea stranie a locului în care o femeie a fost ucisă de câini. De ce Lacul Morii se numeşte şi Lacul Sufletelor pierdute

Ana Oros avea doar 43 de ani și a ajuns să își piardă viața într-un mod cât se poate de dureros. Femeia a fost ucisă de câini lângă Lacul Morii.
23.01.2023 | 16:42
Povestea stranie a locului in care o femeie a fost ucisa de caini De ce Lacul Morii se numeste si Lacul Sufletelor pierdute
Adevărul despre Lacul Morii din București. Sursă foto Facebook
ADVERTISEMENT

Cazul Anei Oros a șocat întreaga țară. Femeia în vârstă de 43 de ani a ieșit la alergat, însă nu s-a mai întors niciodată acasă.

Cum a luat naștere, de fapt, Lacul Morii

Deși aceasta a mai fost atacată de câini, tot în zona Lacul Morii, de această dată, atacul a fost fatal pentru ea. Ce alte secrete mai ascunde însă Lacul Morii?

ADVERTISEMENT

Acesta este unul dintre cele mai populare locuri din București. Este plin de istorie, relaxant, dar și un loc plin de inspirație. Cum a apărut Lacul Morii?

În perioada comunismului, în 1985, Nicolae Ceaușescu a dorit un lac de acumulare, astfel încât Bucureștiul să poată să fie protejat în cazul în care râul Dâmbovița ar putea să provoace inundații.

ADVERTISEMENT

A fost aleasă zona cartierului Crângași, iar Nicolae Ceaușescu a vrut ca totul să fie gata în cel mult doi ani și așa s-a și întâmplat. Pentru acest lucru însă, sute de case au fost demolate, iar zeci de familii au fost nevoite să plece.

Iar asta nu este tot. În acea zonă era și Cimitirul Crângași, dar și Biserica Sfântul Ierarh Nicolae, construită în 1564. Astfel, la un an după ordinul dat de Nicolae Ceaușescu, în 1986, rudele celor decedați și îngropați în cimitirul respectiv, au fost nevoite să dezgroape rămășițele celor adormiți și să le mute.

ADVERTISEMENT

Lacul Morii, supranumit ”Lacul sufletelor pierdute”

Oamenii au avut doar o săptămână la dispoziție să facă acest lucru, drept urmare, nu toată lumea a putut să se mobilizeze.

Tocmai din acest motiv, nu puțini sunt cei care spun că sufletele celor care se odihneau în Cimitirul Crângași nu și-ar fi putut găsi niciodată liniștea.

ADVERTISEMENT

După săptămâna respectivă, a început demolarea, iar buldozerele au trecut peste cadavre, dar și peste Biserica Sfântul Ierarh Nicolae. Asta s-a întâmplat fix de Sfinții Constantin și Elena, o sărbătoare extrem de importantă în Calendarul Ortodox. 

Dorința lui Nicolae Ceaușescu a fost îndeplinită, iar în mai puțin de un an, lucrările de construcție și de amenajare ale lacului au fost finalizate.

În ciuda acestui lucru, mulți bucureșteni spun că locul ar fi rămas blestemat, iar Lacul Morii din București mai este numit și ”Lacul Sufletelor pierdute” sau ”Lacul Morții”.

Pe Lacul Morii a mai fost amenajată și o insulă, care atrăgea nenumărate persoane. Odată ce regimul comunist a căzut, iar Nicolae Ceaușescu a dispărut din peisaj, zona respectivă nu a mai fost deloc îngrijită.

Asta nu a fost un impediment însă pentru cei din zonă, care ies în zona Lacul Morii pentru a se relaxa.

ADVERTISEMENT